A török istenség

2018. augusztus 15. 11:53

A diktátorok nem mindenhatóak.

2018. augusztus 15. 11:53
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„A diktátorok nem mindenhatóak. Kim Dzsong Un ugyan nem kérhet olyat Észak-Koreában, amit alattvalói ne teljesítenének, de arra még ő sem képes, hogy parancsra javítson a gazdaság helyzetén. Kénytelen is volt nyitni Szöul és Washington felé -meglátjuk, hosszabb távon lesz-e ennek bármi eredménye. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök talán még nincs tisztában azzal, hogy a politikai ellenfelekkel való leszámolás, a kritikus médiumok átvétele vagy bezárása, a jegybank feletti teljes ellenőrzés még nem elegendő arra, hogy a gazdaság folyamatait ő irányítsa. A piacok sem parancsra működnek. Hiába követeli a török cégektől, hogy a nemzeti valuta pénzromlása miatt ne jelentsenek csődöt: mivel a líra az év eleje óta értékének felét elvesztette, végveszélybe kerültek azok a cégek, amelyek dollárban vettek fel hitelt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libantkomcsi
2018. augusztus 15. 20:41
Egy pártállami komcsi firkász diktátorozik. Bezzeg a szovjet megszállás alatt csupa jókat írt róluk.
puszika
2018. augusztus 15. 19:17
A firkászok se Rónay!!!!
balbako_
2018. augusztus 15. 17:25
Azt hiszik a spekulánsok édsa csatlósaik, hogy győztek?
fogas paduc
2018. augusztus 15. 15:11
Hát igen, A világgazdasági folyamatokat nem a diktátorok irányítják, na nem is a piac, hanem a Gyuri bácsi félék.És ugye ők nem diktátorok, hanem csak spekulánsok. A mai világgazdaságban csak a nagy tőkének van szabadsága, méghozzá akkora , mivel gúzsba köti az emberiséget. Hiába no, a nagy hal megeszi az államokat, sőt a végén saját magát is....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik