Merkel szuperfegyvert adhat Putyin kezébe

2018. augusztus 15. 08:10

Moszkva könnyedén megszívathatja a kisebb közép-európai országokat anélkül, hogy olyan nagy országokat is magára haragítana, mint Németország.

2018. augusztus 15. 08:10
Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

„Angela Merkel augusztus 18-án, szombaton találkozik Putyinnal a Berlintől körülbelül 60 kilométerre fekvő Mesebergben, a német kancellárok hagyományos nyári lakjában. A találkozót a kancellár szóvivője hétfőn jelentette be, és a témák között a szíriai háborút, a kelet-ukrajnai agressziót és az Északi Áramlat második vezetékének megépítését említették.

(...)

Az oroszok régóta keresik a megoldást arra, hogy az orosz gáz ne haladjon át Ukrajnán. Ez azért fontos, mert Oroszország egyik legfontosabb és legversenyképesebb exportterméke a földgáz. De amíg annak nagy része Ukrajnán halad keresztül, az ukrán kormánynak mindig lesz lehetősége arra, hogy visszavágjon Moszkvának. Az ukránok előtt ugyanis ott áll majd a lehetőség, hogy lezárják a gázszállítást az országon keresztül.

(...)

Ha ugyanis Ukrajnát elkerülve is le tudja szállítani a megfelelő mennyiségű gázt az olyan országoknak, mint Németország, akkor Moszkva könnyedén megszívathatja a kisebb közép-európai országokat anélkül, hogy olyan nagy országokat is magára haragítana, mint Németország.

Az Északi Áramlat új vonalának építésében leginkább német cégek érdekeltek, a német politika pedig mindig lelkesen szolgálta ki a német gazdasági érdekeket.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. augusztus 16. 10:20
Mar bocs de az pont hogy nem erdeke Kozep Europanak hogy Ukrajna zsarolni tudja Europat... Ugyanis azzal ha elzarja a gazt nem Moszkvanak "vag" plane nem "vissza", hanem velunk baszik ki.
Morgójános
2018. augusztus 15. 13:10
Kedvenc Zsoltink időközben bajuszt, szakállt növesztett (ragasztott??) így érettebbnek tűnik, olyannak, aki most már a világpolitikához is ért! De jó nekünk, hogy ilyenjeink vannak!! Mivé lennének nélkülük? Persze mindegy, mi a téma, a lényeg, ártsunk ennek a sokat szenvedett országnak, amit mi, a döntő többség a hazánknak tekintünk.Járassuk le, hazudjunk bármit, a lényeg, hogy ártsunk neki. No az ilyen férgektől kell gyorsan megszabadulni, mint a kedvenc Zsoltikánk!
puszika
2018. augusztus 15. 12:52
Ritka egy aljas firkász vagy Kerner! A már meglévőt sem az oroszok építették.Ők csak a gázt adják. A németeknek fontosabb érdekük,hogy a szükséges mennyiség akadálytalanul jusson a rendeltetési helyére.Az oroszok el tudják adni a gázukat keletre is/Kína ,Japán/ Amúgy meg épül a déli kerülő is. Eddig még az oroszok a gázt illetően egyik partnerüket sem "szívatták" meg.Az ukránok annál inkább.Hamarosan ki lesznek kerülve.Ha annak idején az Unió nem fúrja meg a Déli Áramlatot,ma már ott jönne a gáz. Most Merkel van kutyaszorítóban.Úgy akar biztonságos gázellátást,hogy az ukránok is a pénzüknél legyenek. Előre borítékolom,nem fog sikerülni.Vagy lemondja az északi Áramlat 2-t,és cseppfolyós amerikai gázzal pótol,ami még elég döcögős.
libantkomcsi
2018. augusztus 15. 11:58
Ha Merkel tárgyal Putyinnal, akkor ő remek stratéga, ha Orbán teszi, putyin pincsi. Libernyálas kommunisták segítsetek megérteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik