Beugrik Putyin az osztrák külügyminiszter esküvőjére

2018. augusztus 15. 21:42

Az orosz elnök Berlinbe menet néz be Karin Kneissl menyegzőjére.

2018. augusztus 15. 21:42

Vendég lesz Vlagyimir Putyin orosz elnök Karin Kneissl osztrák külügyminiszter szombaton megtartandó esküvőjén – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságírókkal szerdán Szocsiban. „Betér oda Berlinbe menet” – mondta Peszkov.

Dmitrij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója közölte, hogy a jobboldali Szabadságpárthoz tartozó, az orosz-osztrák kapcsolatok javítását támogató Kneissl júniusi bécsi látogatása idején hívta Putyin a Dél-Stájerországban megtartandó menyegzőjére. Erre most az orosz elnök hétvégi berlini látogatása ad majd lehetőséget. „Benézünk és felköszöntjük” – mondta Usakov.

Krain Kneissl esküvőjét a TASZSZ hírügynökség az eredeti tervek szerint Gamliztban tartották volna, de később úgy döntöttek, hogy az eseményt a dél-stájerországi borvidékre viszik át. 

Angela Merkel német kancellár ugyanazon a napon fogadja majd kétoldalú találkozó keretében Putyint a Berlin melletti Meseberg kastélyban, a német kormány vendégházában. Peszkov keddi bejelentése szerint a két vezető a tervek szerint aktuális kérdések széles körét fogja áttekinteni, egyebek között az amerikai szankciók nyomán kialakult szituációt, a szíriai és az ukrajnai helyzetet, valamit a kétoldalú gazdasági együttműködés, így az Északi Áramlat-2 gázvezeték megépítésének kérdéseit.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciprióta
2018. augusztus 16. 13:35
ha kell még arra is hajlandó lesz a törpecézár,hogy nyilvánosan lesz....ja a völegény farkát???Mire lesz még képes a silány kis cár egy szegényes gázügylet rendezése érdekében?? hová lett az oroszok fölényessége???LOL
a hun
2018. augusztus 16. 00:04
Yukon territory-n. Vagy Kamcsatkán.
néhai Ch.Pilot
2018. augusztus 15. 22:41
Jó hír! Európa keleti felében, ahová Ausztria is tartozik (Österreich - Keleti Birodalom), egyre közvetlenebb, emberibb kapcsolatok kezdenek kialakulni a népek vezetői között. Erre most a sátáni liberalizmus korszakában és majdan a postliberalizmus korában (muszlim Nyugat-Európa) egyre nagyobb szükség van és lesz. Képzelem, miket gondolhatnak, hogy csikorgathatják a fogukat dühükben az EU potentátjai! Persze nyíltan nem szólnak semmit - Ausztriát körön belülinek tartják. Ha a magyar kormány valamely tagjának családi ünnepére jönne el Putyin, lenne ám sírás-rívás! :-)
a hun
2018. augusztus 15. 22:40
"Angela Merkel német kancellár ugyanazon a napon fogadja majd kétoldalú találkozó keretében Putyint a Berlin melletti Meseberg kastélyban, a német kormány vendégházában..." Elfogott a kíváncsiság, hol lehet a magyar kormány vendégháza? Beütöttem a keresőbe, egyetlen eredményt kaptam. Ezt: https://www.portfolio.hu/premium/elado-az-andrassy-uti-kormany-vendeghaz.165422.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik