A dzsenderrendelet értelme

2018. augusztus 14. 08:22

Az elnyomás hívei és haszonélvezői nem pártolják a pozíciójukat elbizonytalanító tudományos kutatásokat.

2018. augusztus 14. 08:22
Tamás Gáspár Miklós
HVG

„Ezek általános adottságok, amelyeknek nem lenne szabad meglepniük senkit. Nem véletlen, hogy az egyenlőtlenség, az elnyomás hívei és haszonélvezői nem pártolják a pozíciójukat elbizonytalanító tudományos kutatásokat és a velük többé-kevésbé összehangzó társadalmi mozgalmakat.

Ehhöz Magyarországon hozzáadódik a szélső reakciós, obskurantista államvezetésnek az a sajátos elképzelése, hogy – amint erre már korábban céloztam – a magyar értelmiséget (a mérsékelt konzervatívtól a marxistáig) meg kell szüntetni, a maradi-nemzeties propaganda működtetőin kívül ki kell szorítani, ezen belül különösen a baloldaliságot mint teljesen fajtaidegent amolyan »fajtalankodásként« megbélyegezni, a »gondolatbűn« elkövetésére hajlamosakat halálra ijeszteni vagy száműzni. A diktatúrák – még az olyan viszonylag enyhék is, mint Orbán Viktor miniszterelnök úré – rendszerint túlbecsülik az értelmiséget, amely kulturális tekintély dolgában a vetélytársuk. Azt szeretnék, ha zavartalanul gyakorolhatnák az antifeminizmust (ami végső soron nem más, mint nőgyűlölet), a homofóbiát, s a mindenféle kisebbségek – de legelébb az alávetett többségek – szorongatását. A hatalmasok az elnyomásért cserébe elismerést, tiszteletet, csodálatot, áhítatot követelnek maguknak.

Nem fogják megkapni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. augusztus 15. 08:12
Menjél ki egy macsétával a Moszkva térre tütetni (ma Széll Kálmán tér)!
1000bocs
2018. augusztus 14. 18:45
Mondjuk erősen kétlem hogy TGM írásait a mandi kommentelőin kívül olvassa még valaki...a huszonegyedik században így gondolkodni azért gáz, nem kicsit.
Mich
2018. augusztus 14. 16:07
Libsibolsinácika, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna...
Óbor Dezső
2018. augusztus 14. 14:28
TGM: te is egy ingyen élő parazita vagy, ....mit tettél le a nemzet asztalára....? ...ami érték....semmit...amiket irsz az a komcsiknál meg a neoliberálisoknál fogadható csak el, mert aberrált gondolatok!!.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik