Patyi András lemond – újabb Fidesz-zsoldos vezeti majd a választási bizottságot?

2018. augusztus 14. 15:59

Nem véletlen, hogy Patyi a lemondását éppen a nyári szezonra időzítette.

2018. augusztus 14. 15:59
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció

„A Nemzeti Választási Bizottság keddi ülésén bejelentette lemondását a bizottság eddigi elnöke, Patyi András. Patyi az a tipikus NER-huszár, aki miután büntetést szabott ki a kampányban gyerekekkel pózoló miniszterelnökre, látványosan meghunyászkodott, mivel Orbán Viktor néhányszor nyilvánosan megalázta. 

A Demokratikus Koalíció szerint nem véletlen, hogy Patyi a lemondását éppen a nyári szezonra időzítette. A testületben többen a szabadságukat töltik, így ő feltűnésmentesen adhatja át helyét utódjának, aki nyilvánvalóan hasonlóan NER-kompatibilis személy lesz, sőt, sejthetően a  gondolata sem fog átfutni rajta, hogy a miniszterelnököt megbüntesse. Ráadásul Patyi András kezét továbbra sem engedi el a hatalom: jó eséllyel az egész akció célja, hogy ő legyen a közigazgatási bíróság elnöke, amihez a fideszes Hende Csaba és Bajkai István által benyújtott bírói törvény módosítása – amit csak »lex Patyi«-ként emlegetnek –, éppen kapóra jön. Így erre a pozícióra is egy megbízható pártkatona kerül majd, hogy a kormányzati szereplőket érintő ügyeket beidomított Fidesz-közeli bírók vizsgálják. 

A DK szerint szégyen, hogy a választási bizottság és a közigazgatási bíróság egyszerre silányodik a miniszterelnök hűbéreseivel feltöltött libalegelővé, a jogkereső állampolgár pedig magára maradva semmi jóra nem számíthat a gondosan kiépített orbáni rendszerben. 

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció”

(OS-MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
libantkomcsi
2018. augusztus 15. 19:20
Ők a baloldal krémje. Kádár ezt megélte volna.
tango47
2018. augusztus 15. 16:46
A hülyeség nem ismer uborkaszezont.
atila68
2018. augusztus 15. 12:19
#diplomamunka
GV0917
2018. augusztus 15. 08:50
Rytko búza, Rytko árpa, Rytko rozs-Mondok mogyor növényeket, mint rozsot...Ekkor három bukfencet vet és a fején át hátradobja- táskáját amiből egy piros Ferrari lesz -belevágja magát a kocsiba és HUSSS az űj modern seprőnyélen elhúz a szalonkák után....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik