Álmodj rémeket: Gender-Momo?

2018. augusztus 13. 11:57

A széplelkű pártoknak nagy piaci igénye van gender-diplomásokra, de ezek képzését talán ne a mi adónkból finanszírozzák.

2018. augusztus 13. 11:57
Máté T. Gyula
Pesti Srácok

„Kérem, a helyén értsék: személy szerint semmi bajom azzal, ha valaki az LMTBQ betűszóból választ magának identitást. Ízlés dolga. De nem hiszem, hogy ez az emberi jogok legfontosabb kérdése lenne, amelyhez bárkinek kötelező lenne viszonyulnia. Főleg nem gyerekeknek.

Semmi gondot nem találok benne, ha a gender-kérdést valaki kutatni akarja. Érdekli, tegye. Fizesse ki, kedves egészségére. Ha talál rá érdeklődőt, ossza meg felfedezéseit. Nevezhetjük ezt akár tanításnak is, tőlem bármely magánegyetem felveheti szaknak, ha ez a gusztusa.

Azt azonban nem látom be, hogy erre miért kellene egy fillért is adnia a magyar államnak.

Nyilván a »civil szervezeteknek« és a széplelkű pártoknak nagy piaci igénye van gender-diplomásokra, de ezek képzését talán ne a mi adónkból finanszírozzák.

Meg tegyük már a helyükre a dolgokat: ez az egész LMBTQ-gender-mittudoménmi dolog igazából politikai kérdés.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. augusztus 15. 09:06
A Magyar Dolgozó Népnek kb, olyannyira köll a "gender", mint egy púp a háta közepire. Méghogy HARMADIK NEMŰ WÉCÉ és hasonlók. MIkor sok helyütt egy sincs. Vagy ha van, NINCS KULCS, vagy összevissza van kakilva meg pisilve. Honnan szednek majd' hozzá gender "nemű" takaritószemélyzetet az "új nemű" klozettekhez, ha férfi, meg női klozetthez sincs wécépucováló?
matykox
2018. augusztus 13. 16:52
Káros, hamis, tudománytalan: Aki tudni akarja, miért áltudomány a genderista baromság, olvassa el: Lindsay & Boyle, Cogent Social Sciences (2017), 3: 1330439 https://doi.org/10.1080/23311886.2017.1330439 És akinek magyarázat is kell, az ezt is: https://www.skeptic.com/reading_room/conceptual-penis-social-contruct-sokal-style-hoax-on-gender-studies/ Egyik szerzőt itt is: https://twitter.com/@peterboghossian?lang=en
izo1210
2018. augusztus 13. 15:07
"ha valaki az LMTBQ betűszóból választ magának identitást." Na, itt bukik meg a dolog. Nem választás kérdése. Ha az lenne, senki sem választaná.
prosperitas
2018. augusztus 13. 13:27
Nos, azért kell finanszírozni államilag, mert akkor csak az a genderképzés marad amit dzsordzsi bacsi és a ballibek finansziroznak - es ezzel ideologiailag meg is nyerték ezt a csatát hosszú távon. Mert akkor a társadalmi nem - gender - majd csak abban az értelmezesben jelenhet meg - ahogy ők oktatták, kialakitották. Példa a szelsőséges feminizmus térnyerese, melegházasság kerdese. Vagy itt van a nők helyzetének kutatása: a genderisták szerint a nők ott vállalnak több gyereket, ahol dolgozniuk kell és emiatt egyenlőbbnek érzik magukat es nem túlságosan díjazzák (további gyerekvállalással) ha az állam, három évig támogatja az otthonletüket a gyerekek mellett, mint Magyarországon. Sőt, ez szerintük a női kiteljesedés gátja. Mígnem megjelent egy magyar tanulmány ami rávilágít arra, hogy a magyar nőknek nem az a problémájuk ami a genderisták szerint, hanem az, hogy a késői gyerekvállalással a munka, a gyerek és az idős szülők gondozása es az ezzel jelentkező anyagi gondok - egyszerre esnek a nyakukba - agyonnyomva őket. Ha nincs államilag finanszírozott genderképzés, akkor csak a genderisták és szélsőséges feministák ideologiait lehet majd megismerni, ami majd meg fogja határozni a jövőt, és ilyen alternativ vélemények meg sem fognak jelenni, mert nem felelnek meg a gender pc-nek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik