Szűkös bőség

2018. augusztus 13. 21:51

Egyenlők és egyenlőbbek országában nem újdonság, hogy nem egyformán alkalmazzák a törvényt mindenkire, akire vonatkozik, és az is gyakori, hogy egyáltalán nem alkalmazzák, úgysem kéri számon senki. Legfennebb azok elégedetlenkednek, akik emiatt elesnek valamilyen juttatástól, nem kapják meg azt, ami járna nekik, és ha érdeklődnek az adott kedvezmény felől, a válasz: nincs rá pénz.

2018. augusztus 13. 21:51
Fekete Réka
Háromszék

„Egyenlők és egyenlőbbek országában nem újdonság, hogy nem egyformán alkalmazzák a törvényt mindenkire, akire vonatkozik, és az is gyakori, hogy egyáltalán nem alkalmazzák, úgysem kéri számon senki. Legfennebb azok elégedetlenkednek, akik emiatt elesnek valamilyen juttatástól, nem kapják meg azt, ami járna nekik, és ha érdeklődnek az adott kedvezmény felől, a válasz: nincs rá pénz.

Ez történt az üdülési jegyekkel is, amelyek már megjelenésük előtt felháborodást keltettek, mert csak az 1,2 millió közalkalmazottnak szavatolja az állam törvény által, 4 millió munkavállaló üdüljön a saját pénzén, ha a munkaadó úgy dönt, nem részesíti dolgozóit ilyen jellegű kedvezményben. Több százezren már vissza is tértek az államilag támogatott üdülésből, míg mások még meg sem kapták az 1450 lejes jegyet. Utóbbiak közé tartoznak az állami kórházak alkalmazottjai, az egészségügyi miniszter ugyanis úgy gondolja, a kórházak saját költségvetésükből fedezhetnék a szóban forgó kiadásokat.

Sorina Pinteának, aki maga is kórházigazgatói székből nyergelt át fél esztendővel ezelőtt, tudnia kellene, hogy a szolgáltatások ellenértékeként kapott összegek éppen csak túlélésre elegendőek, a kórházak többsége komoly anyagi gondokkal küzd, nincs, ahonnan milliókat előteremteniük, hogy támogassák alkalmazottaik üdülését. Érthető, hogy a Sanitas szakszervezet nem hagyta szó nélkül, követeli, hogy a mentőszolgálatoknál, vérközpontokban, közegészségügyi igazgatóságokon dolgozókhoz hasonlóan a kórházi alkalmazottak is kapjanak vakációs jegyet, és azon sem lehet csodálkozni, hogy a családorvosok újból becsapottnak érzik magukat, mert a fizetésemeléshez hasonlóan ebből is kimaradtak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. augusztus 14. 03:36
Eszeveszett vinnyogásba kezdtek a nyilván Soros György bűvkörébe tartozó, magukat „jogvédőnek” nevező migránssimogató propagandaszervezetek! Amiatt hőbörögnek, hogy a marokkói kormány jól irányzott csapást mért az illegális bevándorlásra, amennyiben csírájában igyekszik elfojtani a problémát. Védve ezzel Európát, nem mellesleg óvva azoknak az embereknek a biztonságát, akik az életüket kockáztatva különféle lélekvesztőkön kelnének át a Földközi-tengeren keresztül az öreg kontinensre. Oda, ahol a legtöbb, öntudatra ébredő, jövőjét nem a nyugalmat és a biztonságot is aláásó katyvaszosodásban látó államban egyre kevésbé számítanak szívesen látott vendégnek. https://ezatuti.blogstar.hu/2018/08/13/csapas-a-migransokra-sivalkodnak-a-jogvedok-/56883/
áfonya
2018. augusztus 14. 03:27
Merkel bedurrantotta a rakétákat, alig három hónap alatt másodszor tárgyal személyesen Putyin elnökkel. Téma az Északi Áramlat-2 orosz gázvezeték projekt, a szíriai és a kelet-ukrajnai konfliktus lesz. Oroszellenes embargó ide, embargó oda, az orosz gáz kell! Putyinra hány betolakodót sózna ..... vagy újabb dugi kereskedelmi szerződést köt...... oroszok nem zsarolhatók mint 1989-ben.... orosz-német összeborulásra készülnek ,nem lehetetlen........... Az éremnek 2 oldala van. Németeknek a gáz kell, oroszokat Amerika körül vette támaszpontokkal ,orosz-német összeborulással Amerika esélye csökken megtámadással kapcsolatosan orosz-német szövetség létre jön. Putyinnak az euró. Az embargó Merkelre nem vo- natkozik? Aljasok, a kicsik szívják meg most is. https://www.echotv.hu/hirek/2018/08/13/angela-merkel-szombaton-fogadja-vlagyimir-putyint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik