Gyarapodó költségvetés

2018. július 19. 19:42

Manapság a munkaerőhiány vált növekedésünk legfontosabb gátjává, amely probléma visszaszorításának eszközei is ott vannak a jövő évi költségvetés számai mögött.

2018. július 19. 19:42
Mádi László

„Manapság a munkaerőhiány vált növekedésünk legfontosabb gátjává, amely probléma visszaszorításának eszközei is ott vannak a jövő évi költségvetés számai mögött. Egyrészről a minimálbér további jelentős emelése, másrészt a járulékcsökkentés is, amellyel a munkáltatók béremelése komoly támogatást kap a jövő évben is.

De nem lehet a költségvetésben a közszféráról sem elfeledkezni: ha itt nem történne ugyanis látványos és gyors fizetésrendezés, az már rövid időn belül kontraszelekcióhoz, a közszféra leértékelődéséhez, s végső soron pedig – közvetett módon – a gazdasági növekedésünk visszaeséséhez vezetne. Márpedig a felelős állam hosszú távon gondolkodik, nemcsak a pillanatnyi alkalmazkodásra koncentrál, hanem lépésről lépésre haladva a magyar társadalom boldog, békés és gazdag jövőjének az érdekét szolgálja.

A 2019-es költségvetés erről szól.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2018. július 21. 08:37
Nem lehet a költségvetésben a közszféráról sem elfeledkezni..? Akkor most módosítsátok a bértáblát, a többi csak mellébeszéd.
balbako_
2018. július 20. 07:22
Még van munkanélküliség ez a tartalék.
Akitlosz
2018. július 19. 23:59
"munkaerőhiány" "béremelés" Bugyuta kormánypropaganda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik