Az LMP és a „lejáratókampány”

2018. július 10. 09:54

Amit látunk, az pont olyan, mintha a Jobbikban épp most zajló folyamatokat kizárólag „nevük elhallgatását kérő” toroczkaisták elmeséléséből írnák meg.

2018. július 10. 09:54
Tálos Lőrinc
Reflektor

„A szubjektív megfejtés arra, hogy mi történik az LMP-ben: az összefogás hívei sose voltak többségben az LMP-n belül. A PM-mel történő szakítás után pedig abszolút kisebbségbe kerültek. Ennek ellenére Schiffer András visszavonulása után néhányan úgy érezték, hogy itt az ideje lazítani a merev elzárkózáson. Létszámuk ugyan elmaradt a párt belső szóhasználatában sünöknek nevezett, teljes elzárkózást hirdető csoporttól is, még inkább a legnagyobb – az együttműködésnek feltételeket szabó – többségi álláspontot vallókétól. Ennek ellenére Hadházy Ákosnak a kongresszusi döntéstől eltérő értelmű nyilatkozataival, felhatalmazás nélküli tárgyalásokkal és önhatalmú visszalépésekkel sikerült az LMP-t félig-meddig belerángatni az összefogósdiba. Az LMP ezeket a konfliktusokat a kampány során elnyomta, de a stratégia ide-oda rángatása arra még így is elégnek bizonyult, hogy kellően idiótának fesse le a pártot a választópolgárok szemében. Az elvesztett választás után ez a korábban elnyomott konfliktus robbant ki újult erővel, némelyek elhagyni kényszerültek a pártot, híveik viszont maradtak annyian, hogy a sajtóban lejáratókampányt folytassanak az LMP ellen, amelynek eszközei az álhírgyártás, az elferdített vagy félinformációk csöpögtetése a sajtónak, lehetőleg úgy, hogy minden napra jusson egy és az LMP-nek esélye se legyen cáfolni azokat.

Az LMP az elmúlt napokban hivatalosan is megnyerte a Legjobban Szivárgó Párt címét. Nincs oka büszkeségre. Az, hogy a sajtó beszámol a belső vitákról, feldolgozza a kiszivárgott információkat a világ legtermészetesebb dolga. Ha nem így tenne, akkor nem végezné el a dolgát. Az viszont, hogy forráskritika nélkül veszi át azokat az általuk sugallt narratívával együtt, nem ellenőrzi azokat legalább két, egymástól független forrásból már azt jelenti, hogy így sem végzi el a dolgát, akaratlanul is a szivárogtatók szócsövévé válnak. Amit látunk, az pont olyan, mintha a Jobbikban épp most zajló folyamatokat kizárólag »nevük elhallgatását kérő« toroczkaisták elmeséléséből írnák meg.

A Schmuck Erzsébet elleni eljárásról szóló álhír továbbra is újra és újra megjelenik a sajtóban annak ellenére, hogy azt Szél Bernadett napokkal ezelőtt cáfolta az ATV stúdiójában. A »Nimfea által megnyert pályázat« ügyében pedig elég lett volna használni az internetet, hiszen a projekt részletei – hogy ki nyerte és ki ítélte oda – nyilvánosak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. július 10. 15:12
Hiába na dinnyeszezon van,és Lőrincünk nem nyugszik! A sunyin kinyilvánított LMP fanság odáig vitte,hogy olyasmit kér ami a magyar ellenzéki politikában nem létezik. Megértést kér!! Ja ,és álhírgyártás folyik. Érdekes. Tudod firkász ez az az eset amikor a HÓHÉRT AKASZTJÁK!!!
vanádium
2018. július 10. 14:02
Tudom ,hogy antiszemitizmussal fognak vádolni, nem veszem a szívemre , mert magánvéleményemet írom le, mint ilyen kritizálható , elítélhető stb. Úgy gondolom , hogy az LMP a legbutább , legsötétebb zsidó mentalitást testesíti meg. schiffert,szél , ungár stb . számára nem a progresszív előrelépés a fontos , nem az ország boldogulása a , a tolvaj , hazug maffiózó - diktátor leváltása a cél , hanem az önmutogatás ,a semmi felszínen tartása a cél.Sokat ártanak az ellenzéknek , mert a hatalom ennek részének tekinti és azt mondja ,na ilyenek vagytok ti liberálisok , kommunisták szocialisták ,demokraták .
farkasflori a vizicsoda
2018. július 10. 12:26
https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/03/28/lmp-s_beismerese_a_fidesz_is_gyujtott_az_lmp-nek_ajanlast_meg_is_lepodtem/ LMP-s beismerése: A Fidesz is gyűjtött neki ajánlást a fidesz lmp tagozata...
drkovax
2018. július 10. 12:13
Az LMP-nek arról volt kongresszusi határozata, hogy senkivel nem működik együtt. Ezt a vezetés a tagság jóváhagyása nélkül ott szegte meg, ahol érte. Persze, hogy káosz lett mostanára ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik