Beer Miklós: Nem elég megtiltani a hajléktalanságot

2018. június 19. 10:49

A váci püspök szerint mindnyájan felelősek vagyunk a hajléktalanokért.

2018. június 19. 10:49

Az Isten minden gyermekét egyformán szereti, és szomorúan nézi, hogy mi ennyire nem értjük egymást – mondta Beer Miklós Kálmán Olga műsorában a Hír TV-n.

Senki nem választhatja meg, hogy hol szülessen, ezért ne mondjuk azt, hogy nincs közünk a másikhoz, aki éhezik, akit üldöznek – véli a püspök. A bevándorlást, menekültkérdést  nem lehet politikai szólamokkal, rövidtávon kezelni. „Imádkozom, hogy minden felelős ember túl tudja tenni magát a pillanatnyi érdekein” – mondta Beer.

Beer Miklós szerint időnként nem baj, ha szembesülünk a hajléktalansággal, mert talán megszólal a lelkiismeretünk, hogy mi is felelősek vagyunk. Kevés, hogy egy törvény megtiltja, hogy ott legyenek a hajléktalanok – mondta a főpásztor.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. június 21. 15:03
Én nem tudom, hogy hogyan s miképpen vagyok "felelős" abban, ha egy általam "tök ismeretlen"-nek tartható ember, tőlem 200km-re seggrészegen fetreng az aszfalton. Mondom: nem tudom, és még csak ki sem zárom azt, hogy valahogy, mittudomén hogyan mégiscsak tehetek róla. De egy biztos. Abban téved a Főtisztelendő Püspök atya, hogy azt hiszi, hogy a mai magyar kormány nem akarna--úgymond--"törődni" azzal, akit vagy akiket "elszállitanak a köztérről". Igenis gondoskodni és törődni akar róla és vele, s nem pusztán csak "eltakaritani az útból" vagy a köztérről aluljáróból!
Vén Csataló
2018. június 20. 09:00
Ez a pasas egy igazi "békepap". Nagyon ideje nyugdíjba mennie.
Rugo
2018. június 20. 00:00
Miklós, azt hiszem te sokat foglalkozol az emberrel. Neked Istennel kellene foglalkoznod.
puszika
2018. június 19. 20:16
Gondolom a Püspök Úr nem a Blaha aluljáróban lakik!! Kár, mert akkor nagyobb rálátása volna a problémára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik