Jön a politikai „háború”

2018. június 17. 10:36

Ideje nekünk is csatasorba állni és felemelni a dárdákat, mert bizony harcba indulunk. Semmi nem maradhat a régiben.

2018. június 17. 10:36
Ujhelyi István
Ujhelyi István
OS-MTI

„A Fidesz miniszterelnöke már szabályos háborút vizionál az európai közösségen belül, szerinte a 2019-ben soron következő európai parlamenti választás egy »értékek és kultúrák közötti harc« lesz, ha úgy tetszik: egy »sorsdöntő ütközet«. Orbán szereti hiszterizálni saját közegét, ezért vannak hát a nagy szavak, ugyanakkor tény: a következő időszak változásai valóban sorsdöntőek lehetnek. De nem úgy, ahogy Orbán gondolja. A valós veszélyt a gyűlöletre és állandó harcra építő illiberális politika mainstream térnyerése jelenti Európára és benne Magyarországra. Ha pedig a háborús retorikát használjuk, akkor ideje nekünk is csatasorba állni és felemelni a dárdákat, mert bizony harcba indulunk. 

A MSZP a mai napon sorsfordító időszakban sorsfordító tisztújítást tart. Az elnök-helyettesi poszt egyik jelöltjeként magam is csatasorba jelentkezem, a következő időszakban ugyanis mindenkire szükség lesz a »fronton«. Pályázatomban többek között arról írtam, hogy az MSZP felíveléséhez radikális átformálás, merőben új stratégiai elképzelések és feszesebb működés szükséges. Semmi nem maradhat a régiben. Nem lehet tovább csak beszélni az MSZP »megújulásáról« valódi és radikális lépések nélkül: vége a szövegelésnek, itt a tettek ideje! Arra van szükség, hogy az MSZP túllépjen saját, megrogyott brandjén és új lapot nyisson. Nem felszámolni kell, hanem meghaladni. 

Nyitottnak kell lenni minden és mindenki felé, jobbra és balra egyaránt. Domináns és irányító szerepünket nem alaptalan arroganciával, hanem valós tapasztalati tőkére támaszkodó hitelességgel – és látható munkával – kell tudni megőrizni. Az MSZP új vezetőségének feladata a következő hónapok feszített felkészülése során, hogy egyértelmű vállalásokat tegyen például a migráció és védelem, az euró-övezeti csatlakozás, az európai ügyészség, a szociális Európa keretei, a kétsebességes európai modellhez való viszonyulás és a hatékony uniós érdekképviselet kérdéseiben.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. június 18. 13:37
Jön a politikai „háború”" Jön? Olvasson Ujhelyi elvtárs!!! Gyurcsány Ferenc : „Le kell verni a jobboldalt. Az én feladatom az, hogy ennek a politikai versengésnek irányt adjak, feladatokat szabjak, és azokat számon is kérjem, s ezt meg is teszem hezitálás nélkül." ( Népszabadság, 2004. február 9.) Elvtárs figyel? 2004 azaz kétezernégy...
u.cserkész
2018. június 18. 11:38
Pityu, eddig kongattad a harangokat, most meg dárdát akarsz szorongatni. Úgy látszik, valami mindig kell a kezedbe. Erre mondta Hofi: (Pityu) Ha izgalomra vágysz, mindjárt ott a jobb kezed.:-))
makapaka2
2018. június 18. 08:39
Elsősorban nektek, hazaárulóknak kellene eltűnni a politikából véglegesen.
péterx
2018. június 18. 05:52
"Semmi nem maradhat a régiben" : megint még rosszabb lesz az MSZP...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik