A muszlim terroristák szerint Allah ellensége a francia szövetségi kapitány

2018. június 17. 10:52

Mindaddig, ameddig egy spanyol miniszterelnök meghív egy illegális migránshajót, mindaddig, ameddig egy francia elnök nem dobja ki az országából az idegen állampolgár dzsihadistákat. Addig próbálkoznak.

2018. június 17. 10:52
Gábor László
Origo.hu/888

„Benzema maradt otthon. És elkezdte fenyegetni az Iszlám Állam Deschamps-t, ezután mondták róla, hogy Allah ellensége.

Karim Benzema volt az a focista, aki nem volt hajlandó sohasem énekelni a francia himnuszt a meccsek előtt. Azt mondta, azért nem, mert szerinte a Marseillaise háborúra hív, ő pedig békés természetű. Hacsak azért nem. Sőt, egyszer olyannyira harciasnak találta Franciaország nemzeti himnuszát, hogy miközben a társai énekeltek, ő egy hatalmasat köpött. A képet Nicolas Sarkozy pártjának uniós képviselője, egykori minisztere, Nadine Morano megmutatta saját Facebook-oldalán. Benzema persze – ahogy szokta – mindent tagadott, szerinte véletlenül köpött éppen a himnusz éneklése (pontosabban: nem éneklése) közben. Benzema másodgenerációs bevándorló, szülei Algériából érkeztek. Alig volt 20 éves, amikor arról beszélt, hogy ő a szíve szerint algériai, de azért inkább a francia válogatottban fog játszani, és nem az algériaiban, mert a francia erősebb csapat. (...)

Legutóbb egy egyszerű bajnoki meccsen voltam, a PSG játszott a Dijonnal. Valójában tét nélküli meccs, a PSG vagy húsz ponttal vezetett a bajnokságban, biztos bajnok, a Dijon pedig már biztosan bent maradt, lényegét tekintve se előre, se hátra nem kerülhetett. A készültség mégis olyan volt, mintha a Pentagon épületét kellene védeni. Öt vagy hat ellenőrzőponton kell túljutni, a stadiontól egy kilométernyire már kordon, motozás kétszer is, volt, akitől egy hegyesebb tollat is elvettek. Az utolsó előtti ellenőrzésen a személyi igazolványokat is elkérték, megnézték, hogy a jegyen szereplő név egyezik-e az okmányokkal. Mint egy repülőtéren.

Vagyis betörni elég nehéz a dzsihadistáknak egy stadionba, legalábbis Franciaországban. A gyenge Franciaország sajátos módon a futballját azért képes megvédeni, legalábbis egyelőre. Nyilvánvalóan Oroszországban sem lenne könnyű dolga a terroristáknak, akárhogy fenyegetőznek. Az erőtől megijednek. Így marad nekik a fenyegetőzés, legalábbis a futball világában. Aztán majd megint próbálkoznak.

Mindaddig, ameddig egy spanyol miniszterelnök meghív egy illegális migránshajót, mindaddig, ameddig egy francia elnök nem dobja ki az országából az idegen állampolgár dzsihadistákat. Addig próbálkoznak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. június 17. 11:29
"A muszlim terroristák szerint Allah ellensége a francia szövetségi kapitány" Szerintem meg amíg egyetlen egy néger, vagy arab játékosa van a francia csapatnak addig az nem Franciaország nemzeti válogatottja.
zakar zoltán béla
2018. június 17. 11:27
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik