Allah akbart kiáltva támadt támadt egy nő emberekre egy dél-franciaországi üzletben

2018. június 17. 19:20

Tapétavágóval támadt egy nő emberekre egy dél-franciaországi üzletben, miközben Allah akbart kiáltott. Ketten könnyebben megsérültek.

2018. június 17. 19:20

Tapétavágóval támadt egy feltételezhetően gyenge idegzetű nő emberekre vasárnapra a dél-franciaországi La Seyne-sur-Mer település szupermarketjében, miközben Allah akbart kiáltott – erősítette meg vasárnap a touloni ügyészség a Nice-Matin regionális lap értesülését. Ketten könnyebben megsérültek.

Az újság beszámolója szerint délelőtt fél 11 órakor két vásárló között vita robbant ki a boltban, s amikor a pénztárosnő megpróbált beavatkozni, az egyik vásárló tapétavágóval támadt a többiekre, miközben azt kiabálta, hogy Allah akbar. A 24 éves feketébe öltözött, francia állampolgárságú nő a másik vásárlót a torkán sértette meg, a férfit könnyebb sérülésekkel kórházba szállították, de nincs életveszélyben. A pénztárosnő is könnyebb sérülést szenvedett, de ő nem szorul kórházi ellátásra – közölte Bernard Marchal ügyész a francia hírügynökséggel.

A tájékoztatás szerint „úgy tűnik, hogy egy bizonyítottan pszichiátriai gondokkal küzdő nő magányos tettéről van szó”. Az ügyész ugyanakkor nem zárta ki, hogy a nő iszlamista radikális. A támadónak korábban nem volt dolga a rendőrséggel, nem szerepel a titkosszolgálatok nyilvántartásában.

A nőt, miután a többi vásárló lefogta, a helyszínen őrizetbe vették. Az ügyben a touloni bűnügyi rendőrség indított nyomozást, az ügyészség egyelőre nem terrorcselekményként kezeli a történteket, gyilkossági kísérlet és terrorista jellegű bűntett dicsőítésének gyanúja miatt indított eljárást. 

Az ügyész elmondta: a támadó otthonában vasárnap délután házkutatást rendelt el, hogy kiderüljön „volt-e valamilyen kapcsolata az Iszlám Állam (terrorista szervezettel)”.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. június 17. 22:29
Salvini!!!!!!!!!!!!!!
hentes
2018. június 17. 21:28
Félbe kellett volna szakítani a foci közvetítést és bemondani ezt a hatalmas mészárlást.
kisgul
2018. június 17. 20:12
Itt már nem lesz szaporulat!
yanoo
2018. június 17. 19:58
Álprobléma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik