Más-parádé és a melegjogok

2018. június 16. 09:31

Aki járt már ilyen felvonulás környékén, az egészen mást láthatott, mint egy elnyomott és üldözött világ áldozatainak polgárjogi mozgalmát.

2018. június 16. 09:31
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„A meleg büszkeség napja – The Gay Pride Day – és az ehhez tartozó felvonulások, mint megannyi »progresszív gondolat«, az Egyesült Államokból áramlott szerte szét a világba, és sodorta magával az erkölcsi józanság értékeit. A melegjogi mozgalmak saját hitvallásuk szerinti célja, hogy a homoszexuálisok egyenlő házasodási és gyerekvállalási jogokkal rendelkezzenek, és hogy a társadalmi elfogadottságuk erősödjön. De mi van a gyermekek egészséges fejlődéshez való egyetemes jogával? És mi van az erkölcsi jó érzéssel? Persze, szerintük ők, a szexuális kisebbségek az értékesek és büszkék, a többség pedig prűd, kirekesztő, gyűlölködő, fasiszta és elnyomó. No meg középkori, melynek jelentését nem igazán tudom beazonosítani.

Aki járt már ilyen felvonulás környékén, és rátekintett a résztvevőkre, az egészen más(!)t láthatott, mint egy elnyomott és üldözött világ áldozatainak polgárjogi mozgalmát. A szemlélődő egy színes, trágár, jelmezbe bújó, helyenként meztelenül vonagló, a szexuális elhajlást kábultan hirdető siserahadat csodálhatott meg. A homoszexualitás biológiai zsákutca, de üldözése ettől még természetesen nem kívánatos. Az, hogy kinek milyen szexuális orientációja van pusztán magánügy, az ember megítélését nem kell, hogy befolyásolja. Befolyásolja viszont az, hogy ezt közszemlére teszi, és másokat megbotránkoztatva, jó érzésüket sértve provokatív módon cselekszi. Polgárpukkasztásból.

Megjegyzem, ha a céljuk a homoszexualitás társadalmi elfogadtatása, akkor ezt igencsak elvétik, hisz ezzel ellentétes érzéseket váltanak ki. Ezért gondolhatjuk inkább azt, hogy a valódi cél a további elutasítás kihergelése és az ezzel járó liberális politika ellenségképzése, ezáltal az egyébként válságot élő liberalizmus megerősítése lehet.

A klasszikus liberális elvek politikai minimummá válása, minden politikai értékrendszer által való elfogadása után a liberalizmus radikalizálódik. Ez már nem új jelenség. Ha az emberi és polgári jogok elfogadásra találnak, akkor mi különbözteti meg a liberálisokat a többiektől? A még több szabadság, a színes szabadosság? Drogliberalizáció, homoszexuálisok házassági és gyermekvállalási joga? Aligha jó út ez!

Nem véletlen, hogy az elmúlt évek budapesti rendezvényeit megnyitók között találhatjuk Demszky Gábort, Pető Ivánt, Ungár Klárát, Göncz Kingát, mostanság a vonulók közt bukkan fel Kunhalmi Ágnes vagy Gyurcsány Ferenc is; és felsorolni is nehéz, hogy hány és hány liberális/szoclib politikus. Kiknek támogatottsága olyan, amilyen. Talán nem véletlenül.

De a többség miért engedi?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illesl
2018. június 17. 08:27
HALADÓKÁIM! TI CSAK TÜNTIZGESSETEK!!!!
péterx
2018. június 16. 16:12
A "Pride" öngól nekik .
Graf
2018. június 16. 14:46
Nem az a pobléma, hogy valaki köcsög, ha nem az,hogy ezért külön privilégiumokat követel mert különbnek , magasabb rendűnek véli magát egy szürke heteronál. A gay örjöngést egyszerűen nem szabadna megengedni, mert minden jóérzésű normál homo sapienst undorral tölt el.,
Gyéressy Károly
2018. június 16. 12:26
Mi az a melegjogi mozgalom? Aki nem buzi, az a hidegjogok pártján áll? Először ezt a beteg szóhasználatot kéne eldobni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik