Nagy Imre és mártírtársai újratemetésének emlékére

2018. június 16. 10:29

Meghajtjuk fejünket nem csak az "56-os mártírok, hanem a "89-es Orbán Viktor emléke előtt is.

2018. június 16. 10:29
Magyar Liberális Párt

„Mi most vagyunk fiatalok, mi tényleg demokraták vagyunk, és mi a LiFT - Liberális Fiatalok Társasága nevű szövetségben tömörülünk.

2018-ban mi vagyunk azok a liberális, fiatal patrióták, akik évről évre tisztelgünk Nagy Imre, Gyimes Miklós, Losonczi Géza, Maléter Pál, Szilágyi József és a névtelen százak emléke előtt, hiszen tudjuk, ők »a magyar függetlenségért és szabadságért áldozták életüket«.  Mi, a LiFT tagjai továbbra is tisztán látjuk, hogy »a demokrácia és a kommunizmus összeegyeztethetetlen«.

Liberális fiatalokként meggyőződésünk, hogy »ha elég eltökéltek vagyunk, rászoríthatjuk az uralkodó pártot, hogy alávesse magát a szabad választásoknak, ha nem tévesztjük szem elől "56 eszméjét, olyan kormányt választhatunk magunknak, amely azonnali tárgyalást kezd az orosz csapatok kivonásának haladéktalan megkezdéséről«.

»Mi - fiatalok sok mindent nem értünk, ami talán természetes az idősebb generáció számára«, azt viszont pontosan értjük, hogy »nekünk azt kell elérnünk, hogy az uralkodó párt ha akar se tudjon erőszakot alkalmazni ellenünk«. »Senki sem hiheti, hogy a pártállam magától fog megváltozni«, mi viszont amellett, hogy liberálisként ezt tisztán látjuk, patrióták is vagyunk, így kötelességünknek érezzük, hogy mindent megtegyünk a változásért, egy szabad Magyarországért.

Bár Nagy Imre és mártírtársainak újratemetése óta már eltelt huszonkilenc év, tagjaink nagy része még nem is élt ekkor, de »céljaink máig nem változtak: ma sem engedünk "48-ból, így nem engedhetünk "56-ból sem«, és nem engedhetünk '89-ből sem.

2018-ban a változás lehetősége elúszott, mi viszont azon fogunk dolgozni a következő négy év során, hogy 2022-ben Magyarországnak "56 és "89 után újra legyen »esélye, hogy a nyugati fejlődés útjára lépve gazdasági jólétet teremtsen«. Tudjuk, hogy »a ma vállunkra nehezedő csődtömeg egyenes következménye annak, hogy (...) vissza kényszerítettek bennünket abba az ázsiai zsákutcába, amelyből most újra megpróbálunk kiutat találni.«

Fiatal demokrata szövetségünk - a LiFT tagjai a mai napon, 2018. június 16-án vágyva a szabadságra, vágyva egy élhetőbb, igazságosabb, szabadabb és modernebb Magyarországra, meghajtjuk fejünket nem csak az "56-os mártírok, hanem a "89-es Orbán Viktor emléke előtt is.

(Az idézetek mindegyike Orbán Viktor 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédéből származnak.)

Sermer Ádám
elnök, LiFT-Liberális Fiatalok Társasága
Kiadó: Magyar Liberális Párt”

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2018. június 17. 13:08
"... (Az idézetek mindegyike Orbán Viktor 1989. június 16-án, Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédéből származnak.) Sermer Ádám elnök, LiFT-Liberális Fiatalok Társasága Kiadó: Magyar Liberális Párt” Vagyis Sermer Ádinak még csak önálló gondolatai sincsenek. De kormányozni jó lenne, mi? Csórikám!
néhai Ch.Pilot
2018. június 17. 13:03
LiFT, amelyiken csak lefele mutató gombok vannak...
írmag
2018. június 16. 15:49
És ezt az épületet is, konzervatív módszerrel, felülről bontják.
péterx
2018. június 16. 14:14
A szavazók pedig meghajtották őket a nulla százalék felé...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik