Új ellenfél a baloldalon: a családokat támogató politika

2018. június 15. 11:12

Haladókáimból előtört a betépett babzsáklovagba oltott vasgárdista, amint szóba került a demográfiai fordulat.

2018. június 15. 11:12
Veszprémy László Bernát
Mandiner

A negyedik Orbán-kormány egyik központi témája már most láthatóan a demográfiai fordulat elérése. Magyarországot nem kívánják bevándorlóországgá tenni, de világosan látják a munkaerőhiány és az alacsony születésszám által jelentett veszélyeket is. Teljességgel logikus döntés tehát a természetes születésszám emelése, amit új fő programjaként határozott meg a kormány. Ráadásul ez olyan ügy is, amely mellett széles társadalmi konszenzus alakulhat ki. Elvégre ki az, aki ne akarna több magyar kisgyereket látni?

„A baloldaliakat”, vághatná rá a rosszmájú konzervatív, de azt hinnénk persze, hogy csak viccel. Mi ugyanis az esélye annak, hogy tényleg elkezdenek neves baloldali publicisták ugrani a kérdésre? Elhinnénk, hogy Balavány György vagy Tóta W. Árpád majd publikat írogatnak a gyerekszületések támogatása, a családok és a nemzet gyarapodását szolgáló politika ellen? Lehet valaki annyira szűk látókörű, hogy nem veszi észre: ezúttal olyan cél, olyan közös alap fogalmazódott meg, amely ellen ha ágálni kezdenek, akkor minden valóságalappal kapják meg a nemzetellenesség vádját?

Úgy néz ki, okkal hihetjük el. Ugyanis mind a két publicista olyan vérlázító cikket írt a minap (És akkor mi van, ha fogy a magyar?; Ne szülj robotot, te szűz), mintha a magyar népesség gyarapodása lenne a legnagyobb veszély Európára. Borzalmas, reakciós forgatókönyv ez, az ordas eszmék visszatérése. Logikus tehát, hogy klaviatúrát ragadtak a mielőbbi felszólalásért, és megüzenték: itt aztán nem lesz demográfiai fordulat.

Az utóbbi időben számos józan cikk született jobboldali publicistáktól, melyekben lassan, tagoltan magyaráztuk el a baloldali véleményformálóknak, hogy miért is nem rúgnak ők labdába itt. Természetesen nem akarjuk, hogy nyerjenek, és pusztán a jóindulat beszél belőlünk, mikor kifejtjük, hogy a folyamatos „diktátorozás”, „lerohad a cipő a lábunkrólozás” és társaik nem fognak segíteni. Ezen írásom is ennek a jóindulatú tájékoztatásnak egyik esete: kedves haladókáim, ezúton is szeretném tisztázni, hogy

senki sem tartja problémának a gyermekek számának növekedését ebben az országban.

Ez nem Hollandia, ahol minden második egyetemista lánytól meg lehet hallgatni, hogy „a kisbaba egy parazita”. A legegyszerűbb diszkós csaj is kisbabát szeretne Magyarországon, a legegyszerűbb izomagyú srác is apa akar lenni. Mert ez a normális élet része. Mert Kelet-Európában a hagyományos értékeket – nem a szentfazék-fajtákat, hanem azt, hogy „ne legyél hat macskát nevelő feminista”! – még megbecsülik. Mert ide még nem ért el az életellenes genderelmélet, az önkéntes gyermektelenség ünneplése és a modern világ legvisszataszítóbb és elítélendőbb dolga, az abortusz-fétis. És amennyiben ez jelenti a „haladó” mivoltot, akkor boldogan le is írom: remélem, Magyarország sosem „zárkózik fel” ezekhez a dolgokhoz.

Volt egy olyan időszak, amikor a baloldal még azt az elképzelést vallotta, hogy ők az egyszerű ember, a hétköznapi magyarok szószólói a hatalmaskodók ellen. Aztán történt valami furcsa váltás, amit majd mások, máshol kiveséznek. Manapság már az antidemokratikus dollármilliárdosok lettek a jófiúk, és a hétköznapi, dolgozó, családos magyar ember a megtestesült negatívum – hogy csak nem akar kipusztulni.

Nem, a magyar emberek nem akarnak kihalni innen. Néhány belvárosi tévelygőn kívül senki sem veszi errefelé komolyan, hogy a „történelem véget ért” és hogy már „nincsenek nemzetek”. Az új cél a demográfiai fordulat, és ahogy elnézem Orbán Viktor eddigi tevékenységét, el is hiszem neki, hogy megcsinálja. Népek hozták már vissza magukat a történelem során a nagy semmiből is – ennél pedig lássuk be, csak jobban állunk.

A baloldali véleményformálók pedig nem csak rosszul teszik, ha végtelen és terméketlen Orbán-gyűlöletükben, baloldali gyökereiket is megtagadva

azon elvek ellen dolgoznak, amiket elméletben képviselniük kellene.

Persze annyira nem zavar: amíg annyi az üzenetük az átlagos magyar fiatalnak, hogy „ne csinálj gyereket, te bigott náci”, addig sem nyernek.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
48gondolkodó
2018. június 16. 14:55
A gond nem az írással hanem a kommentekkel van. Én csak egyet teszek ehhez: alapból létezik az örök élet, de csak azoknak (nőknek és férfiaknak) akiknek van családjuk és gyermekük (kislányuk és kisfiúk) mert azok tovább élnek a véredből a sejtjeidből. És a gyermektelen megtévesztett fiatal későn ébred rá a halála előtti napokban, hogy vége és nincs tovább. Ráadásul a ravatalra nem a bőröndjével fogják kifektetni.
miroslav
2018. június 16. 00:01
A babzsákos vasgárdista telitalálat! Viszont félő, hogy hullámvasúthoz hasonló sebességgel kezd zuhanni a népesség, úgy, hogy ennek a vonatnak a mélypont után nem lesz felfutása. Valóban akarnak a magyar fiatalok gyermeket, többet is, mint nyugat-európai nemzedéktársaik, Csakhogy ezek a csimoták végül nem születnek meg. Tény, hogy nem. Kevesebb születik itt, mint a nyugati országok többségében, kevesebb mint Keleten. A jó Böjte atya mondta ki a minap: a 40 fölötti magyar férfiak 70 százaléka gyermektelen. A napokban ültem néhány társammal egy sörözőben. Rajtam kívül, aki ötven fölötti vagyok és négy gyermekes apa, a többiek a 30-40-es férfi generációt képviselték. Hárman. Nos, gyermeke egynek sem volt. tartós kapcsolatban csak egy élt közülük. Valamikor talán majd összeházasodnak. Két éve vannak együtt, még nem gondoltak gyermekre, házasságra sem. Talán nem is fognak. Fontosak a kormány intézkedései, hogyne. Ám ez a dolog nem ilyen egyszerű, ezt nem lehet egy kurzussal, egy-két intézkedéssel megoldani, sőt még hozzáfogni sem. Hallgattam annak idején demográfiát és statisztikát is, biztos nem egyedül az errefelé tájékozódók, olvasók közül. Nem kell talán elmondani, és nem is fognék bele, csak utalok rá, hogy kb 9, azaz kilenc eleme van egy demográfiai változás feltétel-rendszerének. És nem három hónap kell hozzá, hanem mondjuk tizennégy év. Tizenakárhány olyan év, amikor minden kormányzat és minden politikai erő, egyfajta nemzeti minimum jegyében kötelező elemként kezeli a szükséges lépéseket. Na, ez lenne egy intézkedés-sorozat
xoltan
2018. június 15. 23:10
Amugy meg hogy kepzeltek a tobb magyar gyereket? A politikusok meg a barataik fogjak teleszulni az orszagot? (az nem fog menni) A kozepreteg? (eleg vekonyka Magyarorszagon, ez sem lesz konnyu) Azok akiknek nincs megtakaritasa es naprol napra elnek? Es mi lesz a gyerekkel, ha aput vagy anyut munkabaleset eri pl. ? Mert akkor konnyen megborulhat a csaladi koltsegvetes, pllane ha van 3-4 gyerek. Es ezek meg a kemenyen dolgozo kisemberek voltak, es nem azok akikre sosem szabadna gyereket bizni. Ugy gondolom forditva ulnek a lovon. Persze ertem en, ha allambacsitol fugg hogy a csaladnak jut e enni, az a Fidesznek jo lesz. Azok akik maskepp nem is almodhatnak egy csalad eltartasarol (legalabbis a jelen rendszerben), nem fogjak belatni, hogy hosszu tavon ez nekik szar. Es persze ha nincs alternativa akkor meg bolond is lenne mast valasztani. Politikailag ertheto az irany, csak szokas szerint eleg aljas.
xoltan
2018. június 15. 23:01
Mi lenne ha "tobb magyar kisgyerek" helyett, a boldog magyar kisgyerekek aranyat novelnenk, eletszinvonalukat emelnenk es onallo, alkoto, sikeres felnotteket nevelnenk? Csak egy otlet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik