Róma első LMBT Pride felvonulásáról

2018. június 15. 15:53

Az Egyház nem hallgathat az igazságról, mert azzal kudarcot vallana a hűségében a Teremtő Istenhez, és nem segítene megkülönböztetni a jót a rossztól.

2018. június 15. 15:53
II. János Pál
Katolikus Válasz

„Kötelességemnek érzem most, hogy szót ejtsek azokról a közismert demonstrációkról, amelyeket Rómában tartottak az elmúlt néhány napban. Róma Egyházának nevében csakis a mély szomorúságomat tudom kifejezni a 2000-es Nagy Jubileumi Év meggyalázása, és ama város keresztény értékeinek megsértése miatt, amely oly kedves a katolikusok szívének szerte a világon. Az Egyház nem hallgathat az igazságról, mert azzal kudarcot vallana a hűségében a Teremtő Istenhez, és nem segítene megkülönböztetni a jót a rossztól.

E tekintetben pusztán felolvasni szeretném azt, amit a Katolikus Egyház Katekizmusa mond, amely, miután megjegyzi, hogy a homoszexuális cselekedetek ellentétesek a természettörvénnyel, kijelenti: »Nem elhanyagolható azon férfiak és nők száma, kiknek homoszexuális hajlama nagyon mélyen gyökerezik. E hajlam, mely objektíve rendetlen, többségük számára próbatétet jelent. Tisztelettel, együttérzéssel és gyöngédséggel kell fogadni őket. Kerülni kell velük kapcsolatban az igazságtalan megkülönböztetés minden jelét. Az ilyen személyek arra hivatottak, hogy valósítsák meg életükben Isten akaratát, és amennyiben keresztények, egyesítsék az Úr keresztáldozatával az állapotukból adódó esetleges nehézségeket.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BircaHang
2018. június 18. 07:16
Ezt az argentín celebnek kellene elolvasnia.
Szopják egymást a buzi-club tagjaii
2018. június 16. 15:51
Hile Bro, itt vagyunk valamennyien.Hehehe!
brabant89
2018. június 16. 14:53
"Az Egyház nem hallgathat az igazságról, mert azzal kudarcot vallana a hűségében a Teremtő Istenhez, és nem segítene megkülönböztetni a jót a rossztól." Pontosan emiatt van sajnos sokszor szükség harca a katolikus egyháznak azon törekvése ellen, hogy a saját értékrendjét a teljes társadalomra kiterjessze. Mivel a katolikus egyház képtelen arra, hogy a négy fal között űzze a saját perverzitását.
brabant89
2018. június 16. 14:49
"Róma Egyházának nevében csakis a mély szomorúságomat tudom kifejezni a 2000-es Nagy Jubileumi Év meggyalázása, és ama város keresztény értékeinek megsértése miatt, amely oly kedves a katolikusok szívének szerte a világon." II. János Pál úgy látszik megfeledkezett arról, hogy Róma az Olasz Köztársaság fővárosa, nem pedig a katolikus egyház székhelye. A katolikus egyház székhelye a Vatikán, 4 és fél hektár Rómán belül. Róma városa maga is sokszínű, sokféle érték jelenik ott meg, többek között azok az a szekuláris értékrend, amely szerint a felnőttek közötti kölcsönös beleegyezés alapján végzett szex nem bűn, hanem olyasmi, ami egyrészt az érintett két felnőtt személy magánügye, másrészt pozitív dolog, amely - jó esetben - az egymás iránti tisztelet, szeretet kifejezése. (Ugye, keresztény házasságban sem mindig kölcsönösen örömszerző tevékenység a szexualitás, ott sem mindig az egymás iránti tisztelet és szeretet kifejezése. És akkor még a szeretőt tartó katolikus papok szexuális életéről nem is beszéltünk.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik