Vezérkari főnök: A cél, hogy a Magyar Honvédség legyen a régió egyik legütőképesebb hadereje

2018. május 27. 08:06

A haderőfejlesztés célja, hogy a Magyar Honvédség legyen a régió egyik legütőképesebb hadereje – jelentette ki Korom Ferenc vezérkari főnök.

2018. május 27. 08:06

A Magyar Honvédségnek tudnia kell megvédeni az országot, a lakosságot – mondta Korom Ferenc altábornagy, vezérkari főnök az M1 aktuális csatornán szombaton. Hangsúlyozta: a tavaly elindított Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik pillére a fiatalok megszólítása, a haderőfejlesztési része pedig a 21. századi technikai eszközök beszerzését célozza meg.

Az infrastruktúra, valamint a képzés, oktatás fejlesztésével elérhető a kijelölt cél, hogy a Magyar Honvédség legyen a régió egyik legütőképesebb hadereje – fejtette ki a vezérkari főnök.

Korom Ferenc kiemelte, a program keretében bővítik a többi között a honvédség stratégiai légiszállító képességét, a helikopterflottát, illetve modernizálják a katonák felszerelését. Hozzátette, döntés született arról, hogy 2019-től magyar gyártmányú fegyvereket adnának a magyar katonák kezébe.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dr.ótos
2018. május 27. 21:33
Hej Bercsényi..na az is mekkora tróger volt. Amcsis tapasztalat( mindenhez kesztyűt viseltek-akkor leszóltam,mostmár nekem is van háromfajta) A tudás abból állt: zöld lámpa jó,piros nem,ha sárga hívd a hadnagyot. Nehogy eltévedj.nem a profizmust szólom le,de itthon etttől messze vagyunk.Ha hadsereget emlegetünk,te tűzváltóról szólsz a plebsz a céltáblára is pislog. A szolnokiak nem csinálnak nyarat,mert ha ludak jönnek-jó sokan,akkor őket is leverik. Társadalmi,hazafias nevelés nélkül lehet okoskodni,hőbörögni,de még a leszólt tártáskás lövészet sincs,kinek is, Legalább annyi volna,hogy a kalaschnyikovról nem a vodka jutna az átlagember eszébe KIRÁLYSÁGOT !
FOB
2018. május 27. 21:02
Tudtam a csehek ilyen jogalkotásáról. Azért van különbség mentalitásban a két nemzet között. Én nem vagyok híve az ilyen mérvű osztogatásnak. Jön a következő (Xboxos, meg PS generáció), akik ilyen szempontból sokkal megbízhatatlanabbak lesznek. Nem kizárt, hogy lesznek még ott is ebből bajok. Nem mintha a mi hobbivadászaink aztán olyan kúlak lennének. :) Nyugodj meg az amik az "ajándékba" adott fegyverzeti és egyéb anyagok mellé azt is megkövetelik (na jó, törekednek rá), hogy ki legyen rá képezve a személyzet. Sokan kinn végeznek az USA-ban elég kemény tanfolyamokon (a tanítás nyelve angol amerikai). Akik idáig eljutnak igyekeznek megtartani és továbbfejleszteni a képességeiket. Nekem jó élményeim vannak ilyen szempontból anno a KMZ-ről. Igaz ott sem fenékig tejfel, de ott lehet fejlődni is, nem az évi pár lövészet a Szabó családra, nem az 196x málhazsák és műbőr tártáska még 2018-ban is.
dr.ótos
2018. május 27. 20:45
Az hallottad már,hogy a cseheknél nem csak tartani lehet a maroklőfegyvert,hanem viselni is lehet-utcán is.Az összlakosság Kb 35-40%eng.az arány Kinőttem már a rambókorból-szaladgáljon akit ezért fizetnek.Jó nekem a mobil vezetési pont,ott hátul. A régi opció szerint a katona annyi,amennyit magával visz,mert ha másra vár.:az elfogy-nem is vót,egyébként is kidurrant a kereke A két napi barna halál,víz 5 liter s még a ruhád bakancsod fegyvered nincs rajtad.Hókuszpokban ne bízz,macskahúgyból egy tabletta nem csinál vizet.satobbi. Átlag baka cipekedik,multban is jövöben is. Ahogy most látom,itthon a csináld magad haderő az opció,nem a taktikus operátorok tömege a nyerő. KIRÁLYSÁGOT !
FOB
2018. május 27. 16:59
Megmondomén mi a haderőfejlesztés fő célja: a kormány új területet talált a lopásra és 2026-ig ezt realizálni is fogja. Dióhéjban ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik