A média ereje

2018. május 27. 08:27

Abban viszont továbbra sem lehetünk egészen biztosak, hogy nekünk köszönhető-e Orbán újabb kétharmada. Valószínűtlen, hogy ekkora hatásunk lenne.

2018. május 27. 08:27
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Az Európa jövőjéről tartott nemzetközi konferencián téma volt a baloldali média is (...) ez kétségkívül dicséret.

Abban viszont továbbra sem lehetünk egészen biztosak, hogy nekünk köszönhető-e – ha ugyan – Orbán Viktor újabb kétharmada, valamint az is, hogy az ellenzék oda jutott, ahova. Valószínűtlen, hogy ekkora hatásunk lenne, ám ha mégis, egyet kell értenünk a miniszterelnökkel, aki a választás éjszakáján, a győzelmi mámorban is arra figyelmeztetett: maradjunk szerények. Annál is inkább, mivel Magyarország mégsem Amerika. Ami – többek között – abból is látszik, hogy itt a média jelentős részét bekebelezte a hatalom. Vagyis azok őket szolgálják, nem is akárhogyan. Erről azonban Gulyás Gergely nem ejtett szót, talán lényegtelennek vélte.

Akárhogyan, a baloldali média – így lapunk – a maga eszközeivel teszi a dolgát, mint eddig, a jövőben is. Ám a pártok helyét nem akarja, nem is tudná átvenni. Tegyük hozzá: irtóznánk is tőle. Magyarázni persze sok mindent sokféleképpen lehet. De ettől még aligha válik valósággá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2018. május 28. 15:40
Akárhogyan, a baloldali média – így lapunk – a maga eszközeivel teszi a dolgát, mint eddig, a jövőben is. Ám a pártok helyét nem akarja, nem is tudná átvenni. Tegyük hozzá: irtóznánk is tőle. Magyarázni persze sok mindent sokféleképpen lehet. De ettől még aligha válik valósággá.” Olvasson Sebes elvtárs! „De vannak ennek az elképesztő öntudatnak ennél sokkal durvább megnyilvánulásai is. Azé a Gádor Iváné, aki a /régi/ Magyar Hírlap vezérpublicistájaként 1993 szeptemberében a Visegrádról Budapestre tartó Médiahajó fedélzetén a sokadik pohár után úgy este tíz körül az arcába mondja pár elképedt fideszesnek: Mi csináltunk belőletek nagy pártot. De most összegyűrünk és visszadobunk titeket oda, ahonnan egykor előszedtünk: a szemétkosárba." Amerikáról is olvasson Sebes elvtárs, mert ott van ám igazán független média: "A New York Times kiadója pénteken levéllel fordult olvasóihoz, melyben ígéretet tett arra, hogy felülvizsgálva választási tudósításait, újra elkötelezi magát az őszinte tájékoztatás mellett.” no meg Németországról is, ott is virágzik a független média Sebes elvtárs. „..A nyílt vita ösztönzése helyett elfojtották a vitát, felsorakoztak Angela Merkel kancellár politikájának támogatói közé és kritika nélkül átvették a politikai elit lózungjait. Így elterjesztették az úgynevezett befogadási kultúra (Wilkommenskultur) fogalmának egy eufemisztikus - a dolog lényegét megszépítő -, és az olvasó meggyőzését szolgáló értelmezését, és sok újságíró az idegenellenesség gyanújával tekintett mindenkire, aki bírálta a kormány politikáját - idézett a Die Zeit a tanulmány megállapításaiból….Mindezzel a Willkommenskulturt félremagyarázva előállítottak egy varázsigét, amellyel erkölcsi alapon meg lehet követelni a polgároktól az önkéntesen teljesítendő jószolgálati munkát… állapították meg a kutatók, akik több mint 30 ezer cikket elemeztek…” hát ugyi erre mondják, hogy a baloldali média teszi a dolgát..csak úgy függetlenül...
akiaki
2018. május 27. 21:53
jöhetne már a megváltó nyugdíjaskor!
Mich
2018. május 27. 15:10
"... a Libsi+bolsi+náciknak köszönhető-e a Katyvasz (együtt majdnem) egyharmada? Valószínűtlen, hogy ekkora hatásunk lenne..." Ja, nem ilyen őszinte egy bolsi propagandista...
rendszergazda
2018. május 27. 13:27
Magatoknak köszönhetitek balos faszt szopók!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik