Európa és a jövő

2018. május 26. 11:42

A kereszténydemokrácia, ami értelmezése szerint átveszi a liberális demokrácia helyét, bár valóban nem hitelvek mentén épül föl, de szoros összefüggésben van a keresztény létfelfogással.

2018. május 26. 11:42
Bencsik András
Bencsik András
Demokrata

„Egyszerre három nemzeti alappillér megerősítésére készül Orbán Viktor. A kereszténydemokrácia, ami értelmezése szerint átveszi a liberális demokrácia helyét, bár valóban nem hitelvek mentén épül föl, de szoros összefüggésben van a keresztény létfelfogással. Amiről megkockáztathatjuk, hogy a szakralitás, vagyis az élő istenkapcsolat, miszerint oka és célja, kozmikus értelme van létezésünknek, szükségképpen fölerősödik majd az elkövetkezőkben, ugyanis az idegen kultúrával beáradó idegen szakralitással szemben csődöt mondott a szekularitás.

»Nincs Isten, nincs vallás, csak az egyén van, és az egyén totális szabadsága«, amelyről a német kancellár oly lelkesen szónokolt, az egyén, amelyik megtagadván fölnevelő közegét, a családot, úgy dönt, hogy csak neki legyen jó, az utána következő nemzedékek iránt nincs felelőssége. A szellemi és lelki vákuumba beáradó idegen kultúra számára épp ez az egoizmus teremtette meg a teret. Következésképpen aki a beáradás és felolvadás pusztító tendenciájával szembe akar szállni, annak – Newton 3. törvénye szerint az erővel erőt kell szembefordítani – a maga megújult szakralitásából kell az ehhez szükséges erőt kinyernie.

Pünkösd tanulsága az, hogy Isten minden emberhez az anyanyelvén beszél, ezért az újjászülető kereszténységhez a nemzeti önazonosság szeretetén át vezet az út. Ez a második pillér. »A mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születtünk« – mondta erről a miniszterelnök. Kásler professzor egyik küldetése bizonnyal éppen ez lesz, hogy a magyarság létélményét tisztává és ragyogóvá tegye. Ugyanakkor Benkő tábornok miniszteri kinevezése a harmadik pillért jelenti, mert csak az éri el a jövő partjait, aki a jelen hullámain túljut.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gudmen
2018. május 28. 19:49
bériro felszopo ujabb szosszenete....
Tiszafa
2018. május 26. 19:40
Európának, a nyugati részének nagyon csúnya jövője lesz, de már Párizs és London estében már van is. Berlin még billeg. Jobb lesz CSAK Kelet és Közép Európában gondolkozni.
matykox
2018. május 26. 16:37
Rendes felfogás, normális írás! Aki érti, tudja, a többi meg nem számít.
annamanna
2018. május 26. 16:18
"Pünkösd tanulsága az, hogy Isten minden emberhez az anyanyelvén beszél, ezért az újjászülető kereszténységhez a nemzeti önazonosság szeretetén át vezet az út." Pünkösdkor minden zsidó arámi nyelven beszélt. A héber holt nyelvnek számított, csak a klerikális elit tagjai tudtak még héberül. Ennyit a nemzeti önazonosság szeretetéről, arról nem is beszélve, hogy Jézust mennyire érdekelte a zsidó állam önállósága és a római iga alóli felszabadítás. Semennyire. Jézus Krisztus legutolsó parancsa a tanítványaihoz (a mennybemenetele előtt): "Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket, megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szent Léleknek nevében" Pünkösd (és a születő egyház) globalizmusát PONT AZ ELLENKEZŐ értelemben kiforgatni, hát ehhez is vastag bőr kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik