Trump: Washington és Phenjan között folynak a megbeszélések

2018. május 25. 20:12

„A demokraták teljesen nyilvánvalóan ellenünk szurkolnak az Észak-Koreával folytatandó tárgyalások ügyében” – szögezte le az amerikai elnök.

2018. május 25. 20:12

Folynak a megbeszélések Washington és Phenjan között – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök pénteken újságíróknak. 

Majd meglátjuk mi történik, még a június 12. is lehetséges, mi meg akarjuk tartani” – fogalmazott, utalva arra, hogy a Kim Dzsong Un észak-koreai vezetővel tervezett csúcstalálkozót akár az eredeti, június 12-i időpontban is megtarthatják Szingapúrban. 

Reggel Trump Twitter-üzenetben üdvözölte Phenjan tárgyalási készségét, és egy nappal azt követően, hogy levélben lemondta a csúcstalálkozót, azt írta: „bármikor, bármilyen módon” készen áll a tárgyalásokra. „Nagyon jó hír a meleg hangú és építő közlemény Észak-Koreából” – utalt a Phenjanból érkező békülékeny üzenetekre mikroblog-bejegyzésben, majd hozzátette: „hamarosan meglátjuk, hová vezet ez, remélhetőleg hosszú és tartós felvirágzáshoz és békéhez”. 

Odaszúrt a demokrata párti politikusoknak is, akik azzal vádolták meg, hogy alá akarja ásni a tárgyalásokat. „A demokraták teljesen nyilvánvalóan ellenünk szurkolnak az Észak-Koreával folytatandó tárgyalások ügyében” – szögezte le. 

Pénteken reggel Kim Kje Gvan, Észak-Korea első külügyminiszter-helyettese közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: Phenjan „időt és lehetőséget akar adni” az Egyesült Államoknak a tárgyalások újragondolására. Leszögezte továbbá: Észak-Korea „részrehajlás nélkül és eltökélten” azon van, hogy „minden tőle telhetőt megtegyen” a Koreai-félsziget békéje és stabilitása érdekében. 

Donald Trump csütörtökön Kim Dzsong Unhoz címzett, elemzők által feltűnően udvariasnak minősített levélben mondta le a június 12-re tervezett csúcstalálkozót. De a levélben is, és pár órával később a Fehér Házban elmondott beszédében is jelezte, hogy nyitott a tárgyalások felújítására és a csúcstalálkozó megtartására.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Világpanoráma
2018. május 25. 23:48
Ezt is olvassátok el: http://vilagpanorama.hu/2018/05/25/a-szovetsegi-miniszterium-a-nemet-onkentesek-tavozasat-keri-nicaraguabol/
Világpanoráma
2018. május 25. 22:14
A meghosszabbítás csak egyhangúlag határozható meg. http://vilagpanorama.hu/2018/05/25/az-eu-veszelyezteti-oroszorszag-szankcionalasat/
USsange
2018. május 25. 20:47
Nem tudom ki termeli ebben a témában a híreket, de már kezd szánalmasan nevetséges lenni. Mondjuk lehet, hogy pont ez a cél...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik