Milo országa

2018. május 25. 14:59

Mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Ellenzékiek és kormánypártiak egyaránt.

2018. május 25. 14:59
Stumpf András
Heti Válasz

 

„Egy apró gond van ezzel az egésszel: a hitelesség. Ha az is számít, érdemes az embernek nagyjából az általa hangoztatott elvek szerint élnie. A katolicizmusát és konzervativizmusát, korábban pedig melegházasságot ellenző nézeteit is folyton hangoztató Milónál ez akkor omlott össze végképp, amikor tavaly férjül ment fekete partneréhez, de a mi szempontunkból nem is ő a fontos.

Hanem az, hogy ilyenek vagyunk mi is. Tóta W. Árpád amellett érvel, hogy nem kellenek gyerekek. Az a Tóta W. Árpád, akinek van gyereke. Aki apa. Aki tehát saját életével bizonyítja, hogy mégiscsak van valami jó a saját gyerek vállalásában. S hogy Tóta úgy értené esetleg, csak addig nem kell gyerek, ameddig nem jó az oktatás? Tíz éve sem volt jó, mégis lett neki is. Közben mégis »magyartenyésztésről« értekezik. Nyomogatja a gombot a jobbosokon, hadd robbanjanak fel, terv szerint.

Meg is teszik. Gyalázzák és nememberezik. De milyenek is ők? Akik a család szentsége, a gyerekvállalás fontossága mellett törik naphosszat a lándzsát? Nos, a honi konzervatív ideológusok és megmondók ifjú vezéralakjai, miközben életüket és vérüket adnák a szent hagyományért és vasárnaponként latin nyelvű misére vonulnak – simán együtt élnek nővel, akit nem vettek el, harmincakárhány éves korukra meg egyetlen gyerekük sincs. Vagy akár negyvenöt éves korukra. A magánélete persze mindenkinek a sajátja. Nincs hozzá közünk. Azért hívjuk magánéletnek. Az viszont egészen elképesztő, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Ellenzékiek és kormánypártiak egyaránt.

Közéletünk zsákja tehát ma este Milóval megtalálja a foltját. Az ő országa vagyunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2018. május 27. 12:17
"...jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. " No, vegyük példul Stumpf "Andrist" ...
luisbathhelena
2018. május 27. 12:05
SA egy langyi lavór vízben ül a semmi közepén. A szavai nyom nélkül mállanak-szállnak a szélben.
néhai Ch.Pilot
2018. május 27. 07:41
A lap címe helyesen: Heti Váladék.
néhai Ch.Pilot
2018. május 27. 07:41
Ami abszolút hiteltelen: amikor Stumpf Andris - aki egyes estekben pénzfeldobással dönti el, mi mellett és mi ellen fog kiállni - a hitelességről ír cikket. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik