Lemagyarozva

2018. május 25. 11:07

A vállamon ott ül az egész országimázs, s hiába húznám ki magam alóla, ezt a terhet nem tudom csak úgy levetni magamról.

2018. május 25. 11:07
Doros Judit
Népszava

„Női ruhabolt Dániában, két alkalmazott, egy idősebb és egy fiatalabb. Viszek pár cuccot a próbafülkébe, nem adnak számkártyát, véletlenül se sorjázzák át az orrom előtt a vállfákat, hogy öt vagy hat. Az idősebb pár mondatot mond dánul a függöny előtt, a hang felém irányul, ezért kikukucskálok, s jelzem, hogy sajnos nem értem. Angolul folytatja, hogy elnézést, azt hitte dán vagyok, s igazából csak azt akarta felajánlani, mutassam meg magam, ha bizonytalan vagyok, négy szem sokkal többet lát, mint kettő. Jön a fiatalabb, ő is dánul beszél hozzám, ő is szabadkozik, jaj, azt hitte, hogy… de ha már így mindketten »elmértek« ugyan, árulnám már el, milyen nemzetiségű vagyok valójában.

Magyar, mondom.

»Nahát«, csapja össze a kezét az idősebb, »pedig egész normálisnak néz ki«, szó szerint így mondja. Megnyúlhat a képem, mert könnyedén felkacag, hogy bocsánat, csak viccelt, én pedig el akarom hinni, hogy valóban tényleg csak egy »joke« volt. Amikor megfordulok, látom magam a tükörben, ők persze nem látják, amit én, hogy a vállamon ott ül az egész országimázs, s hiába húznám ki magam alóla, ezt a terhet nem tudom csak úgy levetni magamról, mint előbb azt a csíkos kis ruhácskát, ami szűknek bizonyult.

Olyan szűknek, hogy nemigen kaptam benne levegőt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Marianer
2018. május 27. 23:04
Az eladó hölgy valószínűleg csupán a Hungary-hungry szójátékra gondolt. Kb. "Érdekes, nem látom, hogy éhes lenne..."
bormat13
2018. május 26. 13:21
Félelelmetes, hogy ilyen kitalált, gyenge történetet lehoz a Népszava! Van, aki elhiszi???
ato boldizsár
2018. május 26. 12:26
Tehát 2 tudatlan, ostoba dán nőszemély miatt lenne gond a magyar országimázzsal? Talán nem kellett volna elfordulni tőlük és megkérni, fejtsék ki a poént, mert nem érti a hölgy. Ha egyáltalán igaz a sztori. (Azért hiszem el mégis, mert saját tapasztalatom szerint is a dánok mindent Balkánnak néznek Németországtól délre és keletre)
KötőDániell
2018. május 26. 09:21
Én nem csak vàsàrolninjàrok Skandinàviàba hanem itt élek. Soha nem volt senki aki rosszat mondott volna ràm. Sőt amióta Orbàn van hatalmon a legtöbben még mondjàk is hogy nagyon helyesen cselekszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik