Macron: Párizs elismeri Moszkva új nemzetközi szerepét

2018. május 24. 21:51

Franciaország elismeri Oroszország új nemzetközi szerepét, egyebek között a Közel-Keleten, de Moszkvának tiszteletben kell tartania partnerei érdekeit is – mondta Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön.

2018. május 24. 21:51

Franciaország elismeri Oroszország új nemzetközi szerepét, egyebek között a Közel-Keleten, de Moszkvának tiszteletben kell tartania partnerei érdekeit is – jelentette ki Emmanuel Macron francia elnök, miután csütörtökön megbeszélést folytatott orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal a Szentpétervárhoz közeli Sztrelnában.

Macron közölte, hogy vendéglátójának új megközelítéséket javasolt a nemzetközi kapcsolatokban.

Putyin elmondta, hogy vendégével áttekintették az iráni atomalku egyoldalú amerikai feloldása nyomán kialakult helyzetet és a szíriai rendezés feladatait. Az orosz elnök szerint a felek egyetértettek az ukrajnai válság rendezését célzó minszki megállapodások végrehajtásának fontosságában.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2018. május 25. 09:15
Oroszorszag tiszteletben szokta tartani partnerei erdekeit. Ezt emlitett partnerek arra hasznaljak hogy korbepakoljak katonai bazisokkal. A hulyenek nezes idoszaka veget ert.
atila68
2018. május 25. 08:22
Izgalommal várom a hazai baliberál média (merce 444 hvg index 168 24 stb.stb.) egy emberkénti felzúdulását lévén Macron diszkréten beállt Orbán Viktor mögé, és "putyinbérenc" lett belőle. Más magyarázat nem nagyon lehet!
formaegy
2018. május 25. 07:50
"...de Moszkvának tiszteletben kell tartania partnerei érdekeit is..." No akkor talán Macronnak is ideje lenne ezen vonalon dolgoznia az E.U.-ban!!!! Ideje lenne tiszteletben tartani más országok érdekeit, és nem parancsolni, zsarolni, fenyegetni, országok belügyébe beleszólni a Merkelhitlerével!!!!! Ne várjon el másoktól olyat, amit ő nem tart be!
Esvány
2018. május 25. 07:32
"Franciaország elismeri Oroszország új nemzetközi szerepét, egyebek között a Közel-Keleten, de Moszkvának tiszteletben kell tartania partnerei érdekeit is" Talán leszállítják végre az oroszoknak a megrendelt helikopter-hordozókat? Ha már a tiszteletről gagyog...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik