Kunhalmi: Az MSZP-t meg kell őrizni, mert nélküle nincs baloldaliság

2018. május 24. 08:25

Ha megszűnne a párt, generációk veszthetik el „baloldali élményüket”.

2018. május 24. 08:25

Kunhalmi Ágnes járt az ATV Start című műsorában szerda reggel – az MSZP budapesti elnökét a műsorvezető rögtön azzal a fejmosással szembesítette, melyet magától a hajdú-bihari pártszervezettől kapott az MSZP-vezetés. Ebben a hajdú-bihari szocialisták úgy fogalmaznak, „az MSZP ma egy értékek, saját történet nélküli párt”, Karácsony Gergely nélkül pedig még ilyen eredményt sem sikerült volna elérnie.

A budapesti elnök kifejtette, nem segített a párton, hogy annak miniszterelnök-jelöltje fél évvel a választások előtt visszalépett, de „Karácsony Gergely szerepvállalása nagyon mélyről hozta vissza az MSZP-t”. „Az MSZP szerintem erősebb, mint ahogyan kívülről látszik” – jellemezte saját pártját Kunhalmi. 

Ezután szó terelődött Molnár Gyula leköszönő elnök állítólagos titkos megállapodására a Liberálisok elnökével. Kunhalmi szerint nem maga a Fodorékkal való tárgyalás a probléma, hanem azzal, hogy Molnár bizonyos megállapodásokat nem tárt a párttestületek elé. 

Kunhalmi szerint a mostani botrány is arról szól, hogy a Fidesz szét akarja verni az MSZP-Párbeszéd együttműködés csíráit, mert Orbán nem tűri, hogy valaki ugyanazt megcsinálja, mint egykoron ő a jobboldalon, és helyreállítsa a baloldal egységét. 

„Úgy látszik, valaki a Liberálisokat kivásárolta ebből az együttműködésből” – mondta, kifejtve, hogy közvetetten, vagy közvetlenül ez a Fidesz volt. „Addig, amíg 5-6 pártból állunk, Orbán 100 évig fog kormányozni” – jelentette ki.

A fővárosi elnök szerint egyébként „nem kicsit, nagyon” reális az, hogy a Fidesz ellenzéki pártocskákat vásároljon meg. 

A riporter rávilágított, nehéz a Fidesz szerepéről beszélni, mikor maga az MSZP üldözi fegyelmi eljárással a saját elnökét. Kunhalmi szerint azonban ez nem Molnár Gyuláról, vagy a Liberálisokról szól, hanem arról, hogy „szét akarják verni a szövetségi rendszert”. „Itt még nem győzött a Fidesz, itt még nem tört át, próbálkozzon még egy kicsit!” – szögezte le.

Szanyi Tibor az MSZP felszámolására utaló kijelentéseire Kunhalmi azt mondta: „Az MSZP-t meg kell őrizni, mert ha nincs MSZP, nincs baloldaliság Magyarországon” – mondta, hozzátéve, hogy „generációk veszthetik el a képességüket arra, hogy megélhessék a baloldali élményüket”.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakocka
2018. május 29. 07:05
Miért buksi, csak nem kosarat kaptál tőle? DDDDD
amarna
2018. május 29. 06:12
Buta liba,elmebeteg,magamutogató antiszex !!!!!!
Apáczai
2018. május 29. 06:00
A szocialisták Kiszel Tündéje Kúnhalmi Ágica és a lánglelkű forradalmár, Kórozs Laja egy Patyomkinnak nevezett lélekvesztőn eveznek lefelé a Dunán. Elöl Kúnhalmi állva a ladik orrában zászlót lenget, a fején kakastaréj, akár Marianne a barikádon, kezében kopott sötétvörös lobogó, -de inkább csak piszkos bugyi-rózsaszín-, a zászlón a 21. század sarlója, egy kombájn van felfestve, a másik oldalon kalapács helyett egy útdöngölő. Mindketten vörös pólóban feszítenek, aminek elején a három köztörvényes fényképe, Marx, Lenin és Sztalin profilból, a hátukon Rákosi és Kádár virít - en face. Laja térdig érő élénk mintás vászongatyát visel. Megérkezve a Parlament magasságába, Laja előrántja a gázpisztolyát és durrant egy nagyot, megadva a forradalom kezdetének a jelét, és egyben annak eredeti angyalföldi feelingjét is. Ágica megijed, lecsúszik a kakastaréj a fejéről, eltakarja előtte a bíztató jövő kilátását, de oda se neki! Kiugranak a lélekvesztőből, rohanás fel a lépcsőkön a hatalmat jelképező Országház felé! Mögöttük a tömeg: négy fehérköpenyes ápoló, a kezükben kényszerzubbonyt szorongatva követik az előőrsöt, amikor eléjük kanyarodik egy méretes tank – helyett a mentőautó. Kinyílik a hátsó ajtó, és betuszkolják rajta a fülön csípett forradalmárokat. Felbőg a jármű motorja, és elviharzik velük a reggeli ködben. Nem marad utánuk más, csak egy gyermekkocsi bukdácsol lefelé a rakpart lépcsőjén, szerte szóródik belőle az összelomizott sok kacat, mögötte a haját tépi egy őszes, sötétbőrű terjedelmes asszonyság, és keservesen jajveszékel: „Á rák vájja ki a belét ezeknek a gázsembereknek! Hát nem szétszórják ázs egésnapi munkámát?” A rakpart kövezetén egy román koldus óbégat, a jobb lába hátrakötve, a bal karja az inge alá csúsztatva, a jobb kezében üres konzervdobozt rázogat az arra elhaladók orra előtt és úgy tarhál egy kevéske alamizsnát. És közben elaraszol a híd irányába. Majd újra csend lesz, csak a lomhán elúszó dinnyehéj csapódik neki a kőlépcsőnek, és néhány sirály karicsál a folyó felett. A sirályok nyomában Kún Béla meg Szamuely Tibor lelke szárnyal át a légen. Lement a forradalom. A sokadik. A 21. század szocialista forradalma.
zolizolizoltan
2018. május 27. 07:29
Kunhalmiról lerí, hogy ostoba, cserfes nő. Az ostobák veszélyesek tudnak lenni, hogyha hatalmat kapnak. Ezt én kinézem Kunhalmiból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik