A Brexit atyja Mr. Facebook ellen

2018. május 24. 07:19

Zuckerberg érdemi válaszokkal nem igazán állt elő.

2018. május 24. 07:19
Jurák Kata
Magyar Idők

„A szókimondó képviselőként ismert Nigel Farage már a meghallgatás előtt jelezte a Twitteren, hogy politikai részrehajlással fogja vádolni Zuckerberget, a posztolt fotón a saját Facebook-oldalának elérései látszanak hónapokra lebontva, amelyek az álhírek terjedése ellen tett intézkedések óta láthatóan csökkentek.

»Teljesen nyilvánvaló, hogy mióta idén januárban megváltoztatták az algoritmust, jelentősen csökkent az olyan oldalak elérése, amelyek jobboldali véleményeket közvetítenek« – mondta Farage, hozzátéve: ez azért különös, mert Zuckerberg állandóan azt hangoztatja, hogy a Facebook egy minden véleményre nyitott platform.

»Az érdekel engem, hogy ki dönti el, mi a helyes, és mi nem. Kik ezek a valóságot ellenőrző harmadik felek? Miért nincs átláthatóság ebben az ügyben?« – tette fel a felhasználók által is oly gyakran emlegetett kérdéseket Farage. Majd közölte, hogy alkotmánymódosításra van szükség a közösségi médiában, hogy megvédjük a szólásszabadságot.

Zuckerberg érdemi válaszokkal nem igazán állt elő, viszont egy zseniális önpromót azért láthattunk tőle, mert az tényleg klassz és utánozhatatlan, hogy vannak betanított mesterséges intelligenciáik, amivel a sértő tartalmakat tudják kiszűrni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2018. május 25. 23:19
"...Teljesen nyilvánvaló, hogy mióta idén januárban megváltoztatták az algoritmust, jelentősen csökkent az olyan oldalak elérése, amelyek jobboldali véleményeket közvetítenek..." - idézi. Hát... Én nem sokat tudok erről, de a Facebook sajátossága INKÁBB az, - annak tűnik - baloldali legyen, és nem jobboldali.
balbako_
2018. május 24. 17:23
Mindenki tudja a Facebook előre beprogramozott politikai célokat követ. Most úgy járnak el "ellene" hogy nehogy Isten őrizz változzon ez a trend.
Akitlosz
2018. május 24. 16:03
Szólásszabadság? Otthon a saját fürdőkádjában azt szól bárki, amit csak akar. De más fürdőkádjában már nem. A fészbukk nem a felhasználóié, hanem a tulajdonosaié, akiknek joguk van szabályozniuk a vendégeik viselkedését. AKINEK EZ NEM TETSZIK Ő NE FÉSZBUKKOLJON! NEM KÖTELEZŐ! Ráadásul éppen azok a fizetett kormánypropagandisták nyivákolnak folyton a fészbukkos szólásszabadságért, akik a saját "közösségi médiájukban" töredék akkora szólásszabadságot sem biztosítanak az ügyfeleiknek, mint a fészbukk. Hol lehet szabadabban véleményt nyilvánítani, a fészbukkon vagy a Magyar Időkben?
Akitlosz
2018. május 24. 15:59
A fészbukk nem "közösségi média", hanem magáncég. Nem virtuális közterület, hanem virtuális magánterület. Így joga van szabályoznia a saját tetszése szerint a szolgáltatása igénybevételének a feltételeit. Tetszett már kaszinóban járni? A kaszinó fenntartja magának a jogot, hogy bárkit eltiltson a kaszinólátogatástól. Akár örökre is. Előírja az öltözködést, ellenőrzi a személyazonosságot. Akinek ez nem tetszik ő nem megy oda. Tehát nem jogos a fészbukkot szapulni. Mindenféle kormányok fizetett propagandistái cseszik ott a rezet és folyton fel vannak háborodva, ha a fészbukk az orrukra koppint. A fészbukk különben sem saját diliből csinálja mindazt, amit tesz, hanem üzleti érdekből. Nem a fészbukk hozza a törvényeket, de érthetően nem akar büntetéseket fizetni, sem pereket. Így biztos, ami biztos, inkább túlzásba viszi a cenzúrát azért, mert abból kevesebb baj lehet a számára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik