Robbannak a német menekültválság rejtett aknái

2018. május 24. 11:11

Az emberek egy része úgy kapott védelmet Németországban, hogy valós személyazonossága nem ismert.

2018. május 24. 11:11
Joób Sándor
Index

„A menekültügyi hivatal már a 2015-ös menekülthullám előtt is több százezres ügyhátralékban volt, erre érkezett meg több mint egymillió újabb ember. Fizikailag lehetetlen volt ennyi ember ügyét alaposan kivizsgálni, felelős döntést hozni az ügyükben, a töménytelen mennyiségű fellebbezést elbírálni, és ezzel párhuzamosan a jelentős rendőri erőket lekötő  kitoloncolásokat is végrehajtani.

Egy most nyilvánosságra került belső vizsgálat lesújtó képet ad a helyzetről. A német menekültügyi hivatalnál végzett felülvizsgálat során ugyanis az derült ki, hogy a menekültek befogadása, a menekültstátusz megítélése sokszor igencsak vitatható alapon történt:

Az emberek egy része úgy kapott védelmet Németországban, hogy valós személyazonossága nem ismert.

Egy szír menekült a regisztráció során elmondta, hogy a szír titkosszolgálatnak dolgozott, de a hivatal erről a fontos információról nem értesítette az illetékes szerveket.

Több menedékkérőnél felmerült, hogy az Iszlám Állam terrorszervezethez kötődik, de ezt nem vizsgálták ki.

Egy menedékkérő azt mondta: 1000 eurót fizetett egy ügyvédnek, hogy megkapja a menekültstátuszt. Egy másik ügyvéd fejenként 700 euróért szabályos busztúrákat szervezett a brémai menekültügyi hivatalba, ott ugyanis – az ügyintézők figyelmetlensége miatt vagy egy kis kenőpénzes rásegítéssel – könnyen meg lehetett kapni a menekültstátuszt.

A belső vizsgálat azt mutatta, hogy a brémai menekültügyi hivatalnál 2013 és 2016 között legalább 1200 ember kapta szabálytalan módon a menekültstátuszt. Az ügyben a brémai hivatal korábbi vezetője és öt másik alkalmazott ellen folyik nyomozás vesztegetés elfogadása miatt, amelyet bűnszervezetben követtek el. A hivatalban most 18 ezer pozitívan elbírált menedékkérő aktáját veszik elő, és vizsgálják meg újra, hogy jogszerű volt-e a döntés az ügyükben.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frivol824@gmail.com
2018. május 25. 12:52
"Az emberek egy része úgy kapott védelmet Németországban, hogy valós személyazonossága nem ismert." Erre mondhatni, hogy régen a német szisztematikusság volt elvitathatatlan, manapság meg a német hülyeség. :D
zolizolizoltan
2018. május 25. 11:24
A németek terve az volt, hogy addig szemet hunynak a bevándorlók illegális foglalkoztatása felett, amíg a nehézkes bürokrata engedélyezés megfelelő számú engedélyt ad a legális munkába álláshoz. Tudták előre, hogy ez több évet fog jelenteni. Azonban a fagyi visszanyalt, mert rengeteg bevándorló azonosítatlanul tartózkodik Németországban és ez melegágya lett a bűnözésnek. A hatóságok rájöttek, nem várhatnak éveket a bevándorlók legalizálására és a szakmai honosításukra. Ebben vergődik a német bürokrácia és én kíváncsi vagyok, hogy a német praktikusság mikor talál ki valamilyen járható utat a munkaképes bevándorlók megfelelő számú legalizálására.
catalina9
2018. május 25. 07:19
Egy menedékkérő azt mondta: 1000 eurót fizetett egy ügyvédnek, hogy megkapja a menekültstátuszt. Egy másik ügyvéd fejenként 700 euróért szabályos busztúrákat szervezett a brémai menekültügyi hivatalba, ott ugyanis – az ügyintézők figyelmetlensége miatt vagy egy kis kenőpénzes rásegítéssel – könnyen meg lehetett kapni a menekültstátuszt." Wir schaffen das!!!
Rugo
2018. május 24. 23:41
menekült az anyád, te liberális faszkalap gazdasági migránsok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik