Van esélye, hogy a Fidesz repüljön a Néppártból

2018. május 23. 17:53

A Néppártnak jeleznie kell, hogy nem engedi a jövőben hülyére venni magát. Interjú.

2018. május 23. 17:53
Wenzel Michalski
HVG

„Magyarország elleni támadást kiáltott az önök nyílt levele után a Fidesz. A kampányuk kiket céloz?

Ez a kampány most kifejezetten a CDU/CSU pártszövetségnek szól, amely az Európai Unió legnépesebb országának legnagyobb támogatottságú pártja. Azt szeretnénk, hogy álljanak a Fidesz Néppártból való kizárása mögé.

Ez a Human Rights Watch német szervezetének kampánya?

Nem, a HRW ugyanis csak nemzetközi szinten létezik, így a döntés is közös volt. Az európai ügyekkel foglalkozó részleg beszélte át a célkitűzést és a taktikát, itt határoztak úgy, hogy a kampány a német konzervatívokhoz fog szólni.

Brüsszelben a kollégáim több képviselőtől is azt hallották, hogy a Néppárt kisebb tagszervezetei hajlandók lennének beállni a Fidesz kizárása mögé, de ennek feltétele, hogy a CDU/CSU is támogassa azt.

Nos, a konzervatívok bajor lerakata, a CSU nyíltan kimutatja barátságát Orbán iránt, az Angela Merkel vezette CDU pedig hallgat. Ezen akarunk változtatni.

(...)

Soros György részt vett az önök döntésében?

Ugyan, dehogy! A magyar kormány a jelek szerint szuperhősnek képzeli Sorost, aki 80 éves életkora felett is minden mögött ott áll. Ez már egy Marvell-képregény.

Önök szerint van esélye annak, hogy a Fidesz repüljön a Néppártból?

Igen, vannak erre mutató jelek. A CDU-ban is sokan elégedetlenek a helyzettel. Nagyon reméljük, hogy összejöhet egy többségi döntés a Fidesz ellen, amellyel a Néppárt azt is jelzi, hogy nem engedi a jövőben hülyére venni magát. Nem engedhetik, hogy az önkéntes társadalmi szerveződéseket ellehetetlenítsék. Mert ha ezt is lenyelik, akkor Magyarország követőkre fog találni. Orbán már most sorvezetőnek számít, mint más országok számára Putyin vagy Erdogan. Orbánt követik azok, akik nem akarnak egy plurális demokráciában érvényesülni, hanem egy autokratikusabb berendezkedéssel védenék pozíciójukat.”

A szerző a Human Rights Watch civil jogvédő szervezet németországi igazgatója.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2018. május 24. 17:00
A szerző a Human Rights Watch civil jogvédő szervezet németországi igazgatója. "Soros György részt vett az önök döntésében? Ugyan, dehogy!"
nimród
2018. május 24. 16:58
Ennek a komának hiányzik egy kereke. Azt hiszi, az EU néppárti frakció vezetői meghibbantak? A Fidesz kizárásával ugyanis a következők történnének: 1) A Fidesz frakció tagjai értelemszerűen távoznának a Néppártból. 2) Új frakciót hoznának létre, vagy belépnének a számukra legszimpatikusabb, meglévő frakcióba. 3) Nagy valószínűséggel követnék őket, és kilépnének a Néppártból a szlovákiai és erdélyi magyar képviselők. 4) A jövő évi EU parlamenti választáson feltehetően több tucat szavazatot veszítene a Néppárti frakció a többi tagországban. Ugyanis Orbán és a magyar kormány migrációs politikája egyre népszerűbb Európa szerte. Nyilvánvaló, hogy ilyen politikai öngyilkosságot a Néppárt aligha fog elkövetni, bárhogy agitálnak is Soros nyílt és titkos ügynökei.
Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramir
2018. május 24. 14:46
Volt-e már? (fordítva Google) "A Nyílt Társadalom Alapítvány finanszírozója és emberbarátja, GEORGE SOROS 2010-ben bejelentette szándékát, hogy tíz év alatt 100 millió USA dollárt adományoz a HRW-nek, hogy segítsen nemzetközi erőfeszítéseinek bővítésében. "A Human Rights Watch az EGYIK LEGHATÉKONYABB SZERVEZET, AMELYET TÁMOGAT, az emberi jogok a legnagyobb törekvéseinket alátámasztják: a nyitott társadalmak középpontjában állnak." [30] [31] [32] Az adomány növeli a Human Rights Watch személyzetének 300-at 120 fővel. Az adomány a legnagyobb volt a szervezet történetében." Kell még valamit mondanom Ildikó?
olvass
2018. május 24. 14:24
Az eszközükről:" … a közösségi média. A nyomásgyakorláshoz egyszerre használunk a német és angol csatornáinkat, hogy a többi néppárti képviselő is lássa, mire törekszünk, min dolgozunk." Íme, ahogy egy senki által meg nem választott, "valakik" által pénzelt "civil szervezet" politikai szerepet vállal. És persze: Soros "nem vett részt a döntésben". Naná!!! Csak a pénzt adja hozzá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik