Tömeges zaklatás gyors elitcsere idején

2018. május 23. 06:59

Ami a kíméletlen hatalomgyakorlást illeti, abban nem lesz változás.

2018. május 23. 06:59
Marosán György
HVG

„Az, hogy mi fog változni, még nem világos, de ami a kíméletlen hatalomgyakorlást illeti, abban nem lesz változás. Akit a miniszterelnök akadálynak vél, azt megfenyegetik, az ellen megindítják a támadást, kitiltják, újra előveszik, elviszik és beviszik. Gondoljunk csak a sorjázó »listákra«, és az azokon szereplő személyek elleni, központilag vezérelt zaklatásra. Ám – tekintettel Orbán Viktor jellegzetes kormányzási stratégiájára, amelynek keretében rendszeresen új, és alacsony státuszú embereket emel a hatalom magas csúcsaira – a kritikusként azonosított személyek elleni zaklatás várhatóan nemcsak folytatódik, de fel is erősödik.

Ezt ugyanis nem csupán Orbán Viktor kérlelhetetlen bosszúállása mozgatja. Még csak nem is a NER hatalmi piramisának lojalitáson és parancsvégrehajtáson alapuló működési törvénye. Az eseményeket alapvetően befolyásolja a tömegesen hatalomba emelt, alacsony státuszú – ezért könnyen kézben tartható – emberekre nehezedő nyomás. Ez folyamatosan erőszakos viselkedésre készteti őket, amit a miniszterelnök nem fog korlátozni. Ez ugyanis pontosan beleillik az alattvalók kondicionálására szolgáló stratégiájába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2018. május 24. 10:00
Ha egy zsidó buta akkor nagyon az. Kussoljál baszd meg , mert holnaptól lövünk!
Peter8811
2018. május 24. 09:58
Marosán, pedigréd szaros ám!
szabadhajdu
2018. május 23. 20:52
ifj. Buci Gyuri. Ennyi.
catalina9
2018. május 23. 16:27
Olvasson Marosán elvtárs! "A Fidesz uralmának egyszer vége lesz, és „számon kell tartani, kik és miként segítették a katamarán külső támasztékaként siklani a pusztító és pokoli hajót” – vizionálja a Népszavában Vágvölgyi B. András, aki kollaboránsoknak, a vazallus csicskájának nevezi azokat a balliberális művészeket, akik bármilyen együttműködést is tanúsítanak a konzervatív kormányzat intézményeivel. A listázó Vágvölgyinél is Stohl András lépése verte ki a biztosítékot, aki busás összegért műsort vállalt az Andy Vajna által tulajdonolt TV2-nél."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik