„Rezsimdöntő” Amerika

2018. május 23. 19:50

Amerika három nappal ezelőtt ártotta bele magát ismételten és a legdurvább módon Venezuela belügyeibe.

2018. május 23. 19:50
Lovas István
Magyar Hírlap

„Rátérve a május 10-én bemutatott, három oldal terjedelmű tervre: abból kiderül, Trumpék az Iránnal kötött nemzetközi atommegállapodás felrúgása után hozzálátnának az iráni »rezsim« elleni tiltakozások és a példátlanul szigorú, ismét bevezetendő gazdasági szankciók miatt is ostromlott kormányellenes erők támogatásához, hogy leváltsák a jelenlegi kormányt.

Ráadásul Mike Pompeo külügyminiszter hétfőn a neokon agytröszthálózat egyik »jeles« tagjánál, a Hudson Intézetnél jelentette be a Fehér Háznak azt a tényleg párját ritkító fenyegetését, hogy az Egyesült Államok »szét fogja verni« Irán világszerte működő ügynökeit, és gondoskodik arról, hogy az ország »soha ne uralhassa ismét a Közel-Keletet«.

Mondta ezt annak az országnak a külügyminisztere, amely egy tisztességes világban nehezen tudná elkerülni a »terrorállam« elnevezést. Hiszen szemben például Iránnak vagy Oroszországnak a Szíriában az ottani kormány meghívására jelenlévő katonáival, akik a damaszkuszi kormányt megbuktatni akaró al-Kaida és al-Nuszra Front terroristáival harcolnak, az Egyesült Államok hadereje illegálisan, minden szíriai meghívás vagy ENSZ-jóváhagyás nélkül állomásozik Szíriában.

Ahol embereket öl meg, infrastruktúrát pusztít, szíriai olajmezőket tart a kezében, és tart fenn gyilkos gazdasági szankciókat ugyanezen ország ellen, amelynek lakossága éppen az amerikai–szaúdi szövetségnek és tengelyükhöz csatlakozó többi hatalomnak »hála«, már félmillió embert volt kénytelen eltemetni, vagy mondhatott búcsút több millió menekültnek, akiket éppen ez a »demokráciaépítő és -exportáló« szövetség rombolása kergetett el.

Ez az az Amerika, amely 2016 novembere óta minden bizonyíték nélkül, határtalanul felháborodva vádolja Oroszországot, hogy beavatkozott az akkori elnökválasztásokba. És ez az az Amerika, amely három nappal ezelőtt ártotta bele magát ismételten és a legdurvább módon Venezuela belügyeibe. Most az éppen megtartott venezuelai választásokba, miután Nicolás Maduro ottani elnök újra elnök lett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvánkeve
2018. május 24. 11:17
Kedves István, a papírra nyomtatott amerikai pénz biztosítékát a stratégiai bombázó-kommandó adja. Gondold át, hogy ilyen körülmények között szinte lehetetlen tisztességes külpolitikát csinálni. Az idö fogja ezeket a problémákat megoldani, amikor a magyar demagóg is felfedezi kínai öseredetét.
Himalája
2018. május 23. 23:04
"Temesváron épp a Ceaușescu ellen tüntető tömegbe lőttek. Ilyenkor szokás mondani, hogy összenő, ami összetartozik?" Hát mit mondjak. Nemcsak Ceaucescut távolították el a tömegbelövetés következményeként. Csehszlovákiában is így indult a redszerváltás. Ott egy diákot lőttek le egy diákdemonstráció alatt és ez országszerte beindította a kormányellenes hangulatot (csak évek után derült ki, hogy a diák nem halt meg, csak mesérült, és nem is diák volt, hanem egy fiatal titkosszolgálati tiszt aki a diákok közé vegyült). De állítólag hasonlóan Kadhafi is a demostrálók közé lövetett, később állítólag Asszad is szíriában. Legutóbb, itt Európában tömegbelövetés segítségével Ukrajnán az akkori elnököt Janukovicsovot sikerült ezzel a mószerrel eltávolítani. A sort lehetne még folytatni.
kesztió
2018. május 23. 21:44
Gondolom, a tisztelt bértollnok úr akkor is a szuverén Román Szocialista Köztársaság belügyeibe való beavatkozásról papolt, amikor Temesváron épp a Ceaușescu ellen tüntető tömegbe lőttek. Ilyenkor szokás mondani, hogy összenő, ami összetartozik?
Sundabunda
2018. május 23. 21:11
Idefigyelj Lovas Elvtars, Te jellemtelen szarjanko! Csak dugd egyszer is ide azt a szetivott, alkoholtol felpuffadt pofadat az allamokba es en megtudjam merre jarsz, szet lesz rugva az az öreg,fonnyadt kommunista segged ugy , hogy kizuhansz a sajat szaros gatyadbol. Te nem vagy mas mint belsar az ut szelen. Dögölj meg!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik