Sólet disznócsülökkel

2018. május 23. 19:37

Akadnak még zsidók és nem zsidók, akik nem kérnek egy keresztény-zsidó fundamentalista Európából.

2018. május 23. 19:37
Friss Róbert
Népszava

„Láttunk már antiszemita zsidót, de az mérhetetlen politikai aljasság, ha valaki Sorost személyesen felelőssé teszi az antiszemitizmus európai növekedéséért. Túl azon, hogy eddig semmilyen bizonyítékát nem láttuk annak, hogy Soros vagy alapítványa egyetlen – nem csak antiszemita - embert is bejuttatott volna Európába, s túl azon, hogy egyetlen mondatot sem olvastunk a Soros által támogatott civilektől, amely kiállt volna az illegális bevándorlás mellett, a fenti mondatokból azt olvassuk ki: Orbán szintet ugrott.

A kormányfő tragikomikus magánügye lehetne, hogy hátára veszi Európa védelmének és zsidósága megóvásának terhét is, de az már nem egy önmagát erősen túlértékelő politikus magánügye, hogy megvétóz minden, a menekültkérdés rendezését szolgáló átfogó kezdeményezést, megvétózza a Washingtont az amerikai nagykövetség jeruzsálemi áthelyezéséért bíráló uniós állásfoglalást, sőt vak lóként követi tengerentúli idolját, valamint Netanjahu izraeli kormányfőt. Az itthon és a világban Trumpnak lelkesen tapsikolókat, akik másnap értetlenül lépdelnek át félszáz palesztin hulláján.

Errefelé a sóletbe bele-belecsempésznek némi füstölt disznócsülköt is. Ezért, vagy ennek ellenére akadnak még zsidók és nem zsidók, akik nem kérnek a kormányfő nemzeti karámjából, sem vizionált földrésznyi gettójából, egy keresztény-zsidó fundamentalista Európából, amelyet az autokrata politika akaratából az iszlám hódítás félelme tart egyben. Nos, ha Lauder nem látja a veszélyt abban, ha a zsidóság védelmezője nem az európai demokrácia, hanem a nacionalista nemzetállam, akkor csak Orbánt tiszteli, nem a magyar népet, legkevésbé a magyar vagy az európai zsidóságot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2018. május 25. 22:39
Ebből az ̶e̶m̶b̶e̶r̶b̶ő̶l̶ egyedből dől a szenny. A rossz, a gonoszság, az ártani vágyás,nem fogy el belőle sosem?
Balango
2018. május 25. 19:00
Friss Róbert, aki még írni mer: "1970-1975 között a Népszabadság archívumában dolgozott. 1975-1977 között az ellenőrzésnél volt. 1978-ban végezte el a MÚOSZ Újságíró Iskolát. 1978-1982 között a Marxizmus-Leninizmus Esti Egyetem esztétika szakos hallgatója volt. 1978-1985 között a belpolitikai rovat hírszerkesztője, 1985-1988 között olvasószerkesztő, 1988-2012 között lapszerkesztő. 2013-tól a Mozgó Világ olvasószerkesztője, 2014-től a Népszava munkatársa." Azt, hogy ez az izé még véleményt mer nyilvánítani, jobb körkben úgy mondják, hogy "hücpe."
Balango
2018. május 25. 18:57
"Akadnak még zsidók és nem zsidók, akik nem kérnek egy keresztény-zsidó fundamentalista Európából." Nekik ott a mecset. Mi a gond?
antioxi
2018. május 25. 10:26
Móricka: Rabbi, mit jelent a "dilemma" szó? Rabbi (kis gondolkodás után): Gondolj az ingyen disznó húsra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik