Budapesten járt az amerikai külügy illetékes államtitkára

2018. május 23. 19:23

Wess Mitchell Szijjártó Péter külügyminiszterrel és civil szervezetekkel is találkozott Budapesten. Az USA nagykövetsége azt közölte: ezek a civilek „fontos szerepet játszanak Magyarország állampolgári életében és mélységesen szívükön viselik hazájuk jövőjét”.

2018. május 23. 19:23

Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége közleményben adott hírt arról, hogy Budapesten járt Wess Mitchell, az amerikai Külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára.

Közleményükben ez áll:

„Az amerikai Külügyminisztérium európai és eurázsiai ügyekért felelős államtitkára, Dr. Wess Mitchell ma látogatást tett Magyarországon, ahol vezető magyar kormánytisztviselőkkel, továbbá a civil társadalom képviselőivel találkozott.  Ez a látogatás a közelmúlt magas szintű, amerikai és magyar tisztségviselők közötti megbeszéléssorozatát folytatja, és tükrözi mély és régóta fennálló kétoldalú kapcsolatainkat. 

Dr. Mitchell produktív tárgyalásokat folytatott Szijjártó Péter külügyminiszterrel és Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel számos közös érdekünkről, köztük a biztonsági együttműködés elmélyítéséről, az energiadiverzifikáció növeléséről, valamint az Ukrajnának mint Oroszország agressziója áldozatának nyújtott egységes NATO-támogatás fontosságáról.  Dr. Mitchell kijelentette, hogy az Egyesült Államok és Magyarország a NATO kötelékében szövetségesei egymásnak és mindketten elkötelezettek a demokratikus jogok és szabadságjogok közösen vallott értékei mellett.

Ezen túlmenően Dr. Mitchell magyar civiltársadalmi képviselőkkel is találkozott, akik fontos szerepet játszanak Magyarország állampolgári életében és mélységesen szívükön viselik hazájuk jövőjét.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2018. május 24. 18:35
"Az USA nagykövetsége azt közölte: ezek a civilek „fontos szerepet játszanak Magyarország állampolgári életében és mélységesen szívükön viselik hazájuk jövőjét”. Frászt! A hazájukét lehet szívükön viselik. A dolgok jelen állása szerint sem Patriot rakétákat, sem 40%-al drágább USA gázt nem kérünk. Nincs igény rá.
antioxi
2018. május 24. 09:14
A sok ezer magyarországi civil egyesület mindegyikéről beszélt Wess Mitchell vagy csak a "szívéhez közeli" 3-4 álcivil egyesületről?
nagykutya
2018. május 24. 04:25
Legközelebb jön, talán beszámol a Black Lives Matter civil szervezetről.
kortárs
2018. május 23. 23:54
És melyik civil vezetőkkel találkozik? Csak nem az összesen néhány tucat fizetett aktivistát számláló hungarofób soros-szervezetekkel??? vagy esetleg a cserkészekkel, madárvédőkkel, Jézus-szíve társulattal?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik