Válasz Tóta W-nek: ki a buta?

2018. május 22. 22:10

Miféle deviáns reakció a demográfiai problémáinkra úgy tekinteni, mint „magyartenyésztésre”?

2018. május 22. 22:10
Máthé Zsuzsa
Máthé Zsuzsa
Ficsak blog

„Európa-szerte láthatjuk, hová vezet ez a beteges gondolkodás, és mi történik akkor, ha elfogy a kétkezi munkát végző, »egyszerű« ember társadalmi respektje, aki megfogja kezébe a fűkaszát, aki elszállítja a romkocsma szemetét vagy netán felépíti azt. Ráadásul az általa vizionált, automatizált jövőben sem fognak mindent megoldani a robotok, de még a tökéletesített fűkaszák sem. Az emberre, az emberi munkaerőre szükség lesz száz év múlva is, pláne, ha szeretnénk magyarul, magyarként megértetni magunkat a világban.

A biológiai diverzitás védelme ott áll minden nagy liberális gondolkodó privilegizált célkitűzései között, egyedül a nemzetek sokféleségét tartják haszontalanságnak. Miért is? Miféle deviáns reakció a demográfiai problémáinkra úgy tekinteni, mint »magyartenyésztésre« és azt állítani, hogy »nincs olyan mutatója egy társadalom sikerének, boldogságának, ami összefüggne a népsűrűséggel«.

Ha van valami, amiben nemzeti konszenzus létezik (persze, ennek előfeltétele, hogy valaki számára jelentőséggel bírjon és értelmezhető legyen a »nemzet« fogalma), az épp ez a téma, ahogyan aláírásukkal is kifejezték ezt annak idején, 2013-ban a pártok frakcióvezetői, a KDNP-t, az MSZP-t, a Fideszt-t, az LMP-t és a Jobbikot képviselve, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2018. május 23. 18:54
Tótavé egy hülye seggfej. Kár több szót pazarolni rá.
dakotasámán
2018. május 23. 12:50
"Az emberre, az emberi munkaerőre szükség lesz száz év múlva is, pláne, ha szeretnénk magyarul, magyarként megértetni magunkat a világban." ez igen. magyarul megértetni magad a sokszínű világban, ahol nem beszélnek magyarul. és ezt komolyan is írtad, az a kétségbeejtő. még zorbán is angolul beszél, ha más nemzetbéliekkel meg akarja értetni magát. ami mondjuk a baromságra nem vevőkkel szemben lehetetlen, de nem magyarul beszél. és ez a nemzethy értelmiség, ezzel a logikus gondolkodással. hát bazmeg, ha a nemzetek a kulturális sokszínűségüket meg is őrzik, legalább a nyelvükben legyenek egységesek. mond neked valamit a bábeli zűrzavar ? nem a pozitívság szinonimája, maradjunk annyiban. a nemzetfogalom használata pedig ugyanolyan politikai termék zorbán szóhasználatában, mint a polgári jelző. ez csak a lopás és a korrupció fedősztorija a hülyék számára. a korpáncsok(korrupt fidesznyikek) pedig mindeközben vígan élvezik az adóforintokból a luxust.
ZolieM
2018. május 23. 12:42
Tóta Fürdőskurva Árpival nem szabad ilyen durván tárgyalni, mert sírva fakad és elszalad.
szemlelo
2018. május 23. 11:45
Azt nem értem, ez a kislány miért írt. "Ne verekedj disznóval! Csak mocskos leszel, a disznó pedig élvezi." "Never try to wrestle with a pig, you get dirty; and besides, the pig likes it. (Bernard Shaw)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik