Moszkva: Az Egyesült Államok beavatkozott a venezuelai választásba

2018. május 21. 14:34

Az orosz külügy szerint azzal, hogy az Egyesült Államok a választások bojkottját követelte, akadályokat gördített az Egyesült Államokban élő venezuelaiak szavazása elé.

2018. május 21. 14:34

A venezuelai elnökválasztásba való beavatkozással vádolta meg az Egyesült Államokat Alekszandr Scsetyilin, az orosz külügyminisztérium latin-amerikai osztályának vezetője hétfőn Moszkvában.

Scsetyilin újságírók előtt nyilatkozva kifogásolta, hogy más kormányokkal együtt az amerikai vezetés is a vasárnapi venezuelai voksolás bojkottjára szólított fel, majd igyekezett közölni, hogy nem fogadja el annak eredményét. A Caracasban közzétett, közel végleges részeredmény szerint Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnököt, mintegy 68 százalékkal, 2025-ig újraválasztották. 

Az orosz diplomata rámutatott, hogy Washington – miközben Moszkvát nem egyszer a külföldi választásokba történő beavatkozással vádolta meg – a távolmaradásra való buzdítás és az eredmény elutasítása mellett akadályokat gördített az Egyesült Államokban élő venezuelai állampolgárok szavazása elé. Megjegyezte: a nemzetközi közösség feladat inkább az lenne, hogy elősegítse a venezuelai belpolitikai párbeszéd helyreállítását.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2018. május 21. 15:06
Én még nem láttam értelmes bojkottot, szerintem egyelő a küzdelem feladásával..
a hun
2018. május 21. 14:52
Afganisztán, Irak, Líbia, Szíria után már igazán időszerű egy rendszerváltás/demokrácziaexport a déli szomszédságban...
Rasdi
2018. május 21. 14:41
Csak a venezuelaiba? Szerintem az NGO-kon keresztül szinte mindenhol, csak kevésbé látványosan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik