Tényleg ez a harc lesz a végső!

2018. május 20. 09:39

Az MSZP leendő választmányi elnökeként kész vagyok csataláncba állni, eltakarítani a romokat, csapattagként egymásra tenni az új téglákat és átformálni a baloldalt.

2018. május 20. 09:39
Ujhelyi István
Ujhelyi István

„Ilyen még nem volt a rendszerváltás utáni időszakban: a negyedik Orbán-kormány megalakulásával egy deklaráltan Európa-ellenes kormány alakult Magyarországon. Nincs még egy olyan kabinet az Unióban, amely állami szintű propaganda-kampányt folytatna az európai közösség ellen és amely nyíltan megtagadná a közös döntések végrehajtását, az uniós törvények betartását, az értékek tiszteletben tartását. Orbán Viktor kormányfő a májusi voksolás előtt világossá tette: „Egy mozaikkocka nincs még a helyén, ezt Brüsszelnek hívják. Ez a következő választás után megoldandó feladat." Ez a kormány egy Európa-ellenes kormány, amely nem is titkolja célját: valamely sötét (talán külföldről támogatott) érdek mentén megroppantani az európai közösséget. Orbánék a színfalak mögött persze közben mindig minimálisan szükséges hajlékonyságot mutatnak, az elvárható szintig kiszolgálják a nemzetközi multik érdekeit, pávatáncolnak, de amikor csak tehetik: a küllők közé dugják a botot, hogy akadozzon, bukdácsoljon az európai előrehaladás. Ez az új Orbán-kormány egyik deklarált célja az előttünk álló időszakban. 

Az Európai Unió közössége, amely szinte kizárólagos módon képes békét és gyarapodást nyújtani Magyarország számára, komoly átalakulás küszöbén áll: a zavarkeltő és egyre hangosabb kekeckedők alul fognak maradni a szorosabb együttműködés szövetségével szemben. Nem kérdés, hogy a Fidesz képviselői – akárcsak mi – büszke magyar emberek. De csak játsszák a hazafit és biztosan nem európaiak. Ezekben az időkben ugyanis az az igazi hazafi, aki az európai fősodorban akarja és tudja tartani Magyarországot. A hazafiság és az európaiság nem ellentétei, hanem kiegészítői egymásnak. Ez a legélesebb választóvonal az orbáni rezsim szereplői és közöttünk: mi európai hazafiak vagyunk. Büszke magyarok és büszke európaiak. Ezt a közösséget kell megszilárdítani és átformálni a következő időszak szellemi ütközeteihez, hogy hazánkat biztosan Európában tarthassuk és esélyünk legyen egy európai alapértékekre támaszkodó demokratikus Magyarországot felépíteni. Ezért vállaltam újra feladatot és jelentkeztem frontmunkára az MSZP tisztújításán. A párt leendő választmányi elnökeként kész vagyok csataláncba állni, eltakarítani a romokat, csapattagként egymásra tenni az új téglákat és átformálni a baloldalt. Mert tényleg ez a harc lesz a végső!

A magyar miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető, 2014-es tusványosi beszéde után megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Százkilencvenkettedik alkalommal kongatom a harangokat, mert úgy látszik, még mindig szükség van rá. És mert radikális európai demokrataként ez a dolgom.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2018. május 22. 15:45
Ja, majd pont ez az nagyképű, tehetségtelen senki fogja újjászervezni az MSZP-t.
enes
2018. május 21. 21:05
"...Tényleg ez a harc lesz a végső!... Tényleg ez a kudarc lesz a végső?
nyugalom
2018. május 21. 15:43
Ez az alak zsigerbol komcsi, mit is tudna valtoztatni? Megraznak a fat es ......? !
fülem botja
2018. május 21. 15:40
Elôbb utóbb repedtre fogja zabálni magát, bárhova is kerüljön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik