Több mint 24 ezer milliárdot költenek a németek migrációra

2018. május 20. 08:35

2022-ig bezárólag több mint 24 ezer milliárd forintnyi eurót fordít a német állam a migrációval kapcsolatos kiadásokra.

2018. május 20. 08:35

Németország várhatóan mintegy 78 milliárd eurót (24 725 milliárd forintot) fordít 2022-ig a migrációval kapcsolatos kiadásokra, köztük 31 milliárd eurót arra, hogy leküzdje a migrációt kiváltó alapvető okokat, amelyek az embereket otthonaik elhagyására, Európába vándorlásra ösztönzik – adta hírül a Der Spiegel német hetilap szombaton.

A hetilap a német pénzügyminisztérium dokumentumát idézi, amely mintegy 70 milliárd eurós szövetségi kiadásokkal számol 2022-ig, és további nyolc milliárd euróval, amelyet a szövetsági kormány biztosít a tartományoknak és a helyi közösségeknek költségeik fedezésére 2021-ig.

A migránsokra fordított szociális kiadások a tervek szerint mintegy 21 milliárd euróra rúgnak 2022-ig, 13 milliárdot terveznek fordítani nyelvtanításukra és a társadalomba való integrálásukra. A menekültek regisztrálása, elhelyezése 5,2 milliárd euróba fog kerülni a számítások szerint.

Németország jelenleg egymillió migráns integrálásán munkálkodik, akik 2015-16-ban érkeztek az országba Angella Merkel kulcsfontosságú döntése nyomán, amely megingatta a német kancellár népszerűségét. A döntés népszerűtlensége segítette a szélsőjobboldali euroszkeptikus Alternatíva Németországnak (AfD) pártot abban, hogy a tavaly szeptemberi parlamenti választásokon bejussanak a Bundestagba.

Összehasonlításképp: Magyarország évi 2 ezer milliárd forintot költ oktatásra, 1600 milliárdot pedig egészségügyre. Tehát a 24 ezer milliárdból 15 éven keresztül lehetne a teljes magyar egészségügyi rendszert működtetni.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. május 21. 02:18
Szögezzük le ,nem menekültek . Menekült nem robbant ,nem gyilkol ,nem erőszakol nem milliós feltöltött drága telefonnal érkezik nem megszállóként viselkedik ,nem követel hanem kezében hátán kis motyóval hanem meg hunyászkodik megköszöni hogy befogadják ... ... volt szerencsém itt a facebookon beszélni Amerikában élő egykor menekült magyarokkal ,,bizony elmondták regénybe illő sorsukat ,beilleszkedtek szorgalmas hasznos tagjai Amerikának .Brüsszeli diktátorok azt hiszik nem tudjuk miaz a menekült ,45 évig éltek a magyarok menekült szinten a hazájukban orosz csatlósként ,,,, még a nyugat vájkált a vanban lenézi a keleti blokkot ,közben Magyarországot a gazdagságban hempergő nyugat dobta a kommunisták karmai közé . Nyugat úgy bánik a magyarokkal mint a cseléddel,nekünk a helyünk a brüsszeli mosókonyhában gondolják.
Akitlosz
2018. május 21. 01:19
A cikkben szerepelő számnak tűnő valamik nem léteznek. 3 nullánként a számoknak saját nevük van. Tehát ezerrel nem kezdődik nagyobb szám.
áfonya
2018. május 20. 21:18
Több mint 24 ezer milliárdot költenek németek migrációra...... Merkel azt a 24 milliárdot az ablakon kidobta , ... hány európai munkanélkülitől vette az élethez való feltételt megélhetést családoktól a felemelkedést ..Ehelyett megszállókat betelepít terroristákat élősködő betolakodókat veszélyes elemeket pénzt fizet nekik hogy a Németországban maradjanak........ Merkel kommunista mintával próbálkozik ,,német szaporulatot nők megerőszakolásával gondolja. (sztalin gyerekek mintára).
áfonya
2018. május 20. 21:03
Merkel azt a 24 milliárdot az ablakon kidobta , ... hány európai munkanélkülitől vette az élethez való feltételt megélhetést családoktól a felemelkedést ..Ehelyett megszállókat betelepít terroristákat élősködő betolakodókat veszélyes elemeket pénzel fizet nekik hogy munkába ne álljanak ne dolgozzanak .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik