Európa jövője

2018. május 19. 09:36

A miniszterek esküjét az ellenzéki képviselők közül csak a jobbikosok hallgatták meg, amiből világosan látszik, hogy a balliberálisok semmit nem tanultak a választási vereségből.

2018. május 19. 09:36
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Idők

„Beszédes körülmények között alakult meg Magyarország új kormánya tegnap a Parlamentben. A miniszterek esküjét az ellenzéki képviselők közül csak a jobbikosok hallgatták meg, amiből világosan látszik, hogy a balliberálisok semmit nem tanultak a választási vereségből.

Elsősorban nem Orbán Viktort és negyedik kormányát sértették meg ugyanis bumfordi otrombaságukkal, hanem azt a közel hárommillió embert, akiknek akaratát egyszerűen képtelenek elfogadni. De azt sem ártana megfontolniuk, hogy rettenetes demokráciaféltésük mennyire hiteles saját választóik szemében, amikor az ilyen kitüntetett pillanatokban sem képesek a bohóckodáson kívül másra.

De komolyra fordítva a szót, tekintsük át, milyen időkben esküdtek fel ők tizennégyen a hazájuk és a magyarok szolgálatára. A nagyhatalmak hetente keresnek újabb konfliktuszónákat, hogy összemérhessék izmaikat. Szíria, a Közel-Kelet, Korea után most épp Irán van soron, és ki tudja, ki következik. Emberek tízezrei kelhetnek útra a közeli jövőben, az ENSZ pedig alapvető emberi joggá akarja nyilváníttatni a tagállamokkal a migrációt.

De a természet is egyre vadabb jelzéseket ad az emberiségnek arról, hogy valamit nagyon rosszul csinál. Európában tornádók tombolnak, máshol a vízhiány ölt fenyegető mértéket. Járványokról, katasztrófákról szólnak mind gyakrabban a hírek, és egyre kevésbé számít valaki bolondnak, ha az apokaliptikus jelenségek között világos és egyértelmű összefüggést vél fölfedezni az ember fékevesztett ténykedései miatt.

Összességében tehát hatalmas és eddig ismeretlen kihívásokkal kell szembenéznie az új kabinetnek. Ezek között első helyre került a biztonság megteremtése és megőrzése, kicsit patetikusabban a haza, a nemzet, a család, a keresztény hit és értékek, valamint az emberi méltóság védelme. Minden más ebből levezethető. Ezt az értékorien­tációt tükrözi a miniszterelnök-helyettesek névsora is, és világosan kiolvasható az egyes tárcák, valamint a tárca nélküli miniszterek feladatmeghatározásából.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
meska
2018. május 20. 10:00
Azért élményszámba megy , ahogy ez a minden tévés megszólalágában nagyképű kőbunkó Gajdics lebunkózza az ellenzéket. Tényleg, az ifjúgárdistáknak má meg lett bocsájtva?
rajgy
2018. május 20. 07:46
............ képviselők közül csak a jobbikosok hallgatták meg,.............. Viszont a Fidesz BUNKÓI nem viszonozták a Jobbik udvariasságát, és a Fidesz BUNKÓI nem hallgatták meg a Jobbik feszólalását.
Valodi
2018. május 20. 00:27
" Ezt az értékorien­tációt tükrözi a miniszterelnök-helyettesek névsora is, és világosan kiolvasható az egyes tárcák, valamint a tárca nélküli miniszterek feladatmeghatározásából.” Tükrözi, tükrözi! Naná! Mint ahogy ez a két idézet is: "...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….” (Erős Magyarország - 2007) (Összefoglaló a demográfiai földprogram munkacsoport üléséről Időpont: 2011. augusztus 26., helyszín: Vidékfejlesztési Minisztérium. Résztvevő az AGRYA részéről: Dr. Weisz Miklós társelnök.) "...A népesedési (demográfiai) földprogram kidolgozásával és indításával az NFA tartós (25-50 éves) és örökölhető földbérleti jog keretében földet kíván juttatni a fiatal, gazdálkodni szándékozó pároknak, olyan kikötéssel, hogy a fiatal család letelepszik, gazdálkodik, valamint 2-3 gyermek világra hozatalát és felnevelését is vállalja..." Höhöhö... trükközi ez, nem tükrözi! Orbán Cipolla Barba papa trükkje...
Valodi
2018. május 20. 00:19
"nem Orbán Viktort és negyedik kormányát sértették meg ugyanis bumfordi otrombaságukkal, hanem azt a közel hárommillió embert", aki az ország kétharmada... Vagy hogy is van ez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik