Bősz Anett és az összeomlás: üdv az ellenzékváltó partin!

2018. május 19. 13:12

Amikor Bősz rácsodálkozik, hogy nincs politikai szándék a liberális értékek képviseletére, akkor az evidenst mondja ki. Azt, amit a magyar választópolgárok akartak.

2018. május 19. 13:12
G. M.
HVG

„»Sem a politikai szándék, sem a technikai erőforrások nincsenek meg a liberális értékek képviseletére« – döbbent rá pénteken Bősz Anett, és felrobbantotta a Párbeszéd frakcióját, mielőtt a valódi parlamenti munka elindult volna, de miután már azok az alkuk megköttettek, ami alapján tucatnyi ember a következő négy évre eltervezte életét. Magyarán, amikor a döntés érintettjeinek az a legjobban fáj.

Két lehetőség van:

– elfogadjuk, hogy egészen csütörtök estig Bősz még reménykedett, hogy lesz politikai szándék a liberalizmus képviseletére a magyar parlamentben,

– vagy nevetünk egy jót ezen az átlátszó szövegen.

Még mielőtt a kacagásra áttérnénk, talán szögezzük le: a liberális értékek képviseletére a szavazók mondtak nemet. Ezt egyetlen párt látta előre, méghozzá éppen a Liberálisok, hiszen ezért elégedtek meg azzal, hogy megalázó körülmények között az MSZP–Párbeszéd-listáján vágjanak neki a választásoknak. Azt is lenyelték, hogy elnökük, Fodor Gábor juszt se kapott helyet a szövetséges képviselőjelöltjeinek névsorán (Fodor politikai teljesítménye abból áll, hogy az ellenzék dajcstomijaként mindig hozzáfér mások jóvoltából annyi poszthoz, hogy sütkérezzen az élet napos oldalán). 

A liberálisok tehát mind az öten (talán hatan) tudták, hogy a magyar politikai liberalizmus halott (újabban már Orbánnak sem kell ellenségnek, így megvált az »illiberális« jelzőtől). Akik mégis hivatkoztak hellyel-közzel a liberalizmusra, azok leszerepeltek. Gyurcsányék alig hozták a minimumot, Juhász Péterék pedig a kétfarkúakat sem tudták megelőzni.

Így amikor Bősz rácsodálkozik, hogy nincs politikai szándék a liberális értékek képviseletére, akkor az evidenst mondja ki. Azt, amit a magyar választópolgárok akartak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2018. május 20. 08:21
Gratulálok, kedves G.M.! Ilyen világos logikájú, érthető és teljesen racionális publikáció sem született mostanában a zsidó lapban.
Peter8811
2018. május 20. 07:26
És Soros nem nyitotta ki a könyv mouthot vagyis a bookszáját?
néhai Ch.Pilot
2018. május 20. 01:11
Bősz Vagány különleges ügynök esete a női kvótával... Több nőt politikai döntéshozó pozícióba, több nőt a Parlamentbe. Hát ez a haviciklus-vezérelt fehérjehalmaz bejutott, és az utolsó pillanatban, szét is cseszte az ellenzék egyik nagy nehezen nehezen összehozott frakcióját.
balbako_
2018. május 19. 20:01
Ezen csámcsogjanak a ballibek, de engem az érdekelne, hogy miért írt alá az MSZP elnöke olyan szerződést a liberálisokkal, hogy nemcsak beviszik őket a parlamentbe, de el is tartják! Mivel zsarolja őket ez a mérhetetlen támogatottságú bukott csürhe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik