A nap, amikor apám nem fogott kezet egy náci háborús bűnössel

2018. május 18. 15:08

A megszólított miniszter állítólag két napon belül azt ígérte, leállítják a kereskedést a Becher-céggel.

2018. május 18. 15:08
Seres László
Seres László
HVG

„És mivel apám felháborodott azon, hogy az ő vállalata is kereskedik Becherrel (az Agrimpex már négy évvel a háború után, 1949-től üzleti kapcsolatban állt a magyar holokauszt egyik végrehajtójának cégével), ezért 1966. június 1-én az alábbi levelet küldte dr. Mulató János külkereskedelmi miniszterhelyettesnek:

Tisztelt Mulató Elvtárs!

Engedje meg, hogy az alábbi ügyben forduljak Önhöz és segítségét kérjem:

Kurt A. Becher brémai terménykereskedő személye Magyarországon jól ismert. Eichmann után őt terheli a legsúlyosabb felelősség a magyarországi deportálásokért, többszázezer ember pusztulásáért, az ország kirablásáért és sok-sok egyéb bűnért, amelyek miatt a magyar igazságügyi szervek őt háborús bűnösként tartják nyilván. A magyar sajtó több alkalommal foglalkozott személyével, ismertette háborús bűneit.

Rendkívül rossz érzéssel tölt el az, hogy ennek ellenére a magyar állami külkereskedelem üzleti kapcsolatban áll a nevezett tulajdonát képező céggel. Az Agrimpex korábban kötött vele üzletet, jelenleg közvetlen üzleti kapcsolatot nem tart fenn.

Nemrég jutott viszont tudomásomra, hogy a Monimpex évek óta üzleti összeköttetésben áll az Albert Jochann Mayer nyugatnémet céggel, amely cégről köztudomású – és ezt a Monimpex is tudja –, hogy Kurt A. Becher tulajdonát képezi.

Nem tudok elképzelni olyan népgazdasági érdeket, amely indokolttá tenné, hogy ezzel a háborús bűnössel üzleti kapcsolatban álljunk – ellenkezőleg, úgy érzem, hogy politikánkkal ez összeegyeztethetetlen és ezzel a fasizmus mártírjainak emlékét sértjük meg.

Elvtársi üdvözlettel

Dr. Seres László

Hát így. A megszólított miniszter állítólag két napon belül azt ígérte, leállítják a kereskedést a Becher-céggel. Tanulság? Nincs, a történelemből nem szokott lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2018. május 20. 22:43
Sok Bunko Fideszes csak fröcsög, és nem tudják, hogy a Kurt Bechert épp a cionista Kasztner Rezső mosta tisztára a Nürnbergi perben. Az új zsidó államnak magának is jól jött a kereskedelem a Becherrel, és a tisztára mosása fejében visszaadta a lopott szajré egy részét Izraelnek. (A zsidók persze bevasalták a magyar népen is, mégegyszer.)
Rugo
2018. május 20. 13:08
Egyébként tényleg nem tudom, hogy ennek a háborús uszító Seresnek mi volt ezzel az írással a szándéka? A 2. vh. után Németország teljes hódoltsági területté vált. (Annyi joguk maradt, hogy fizethették a zsidóknak a kárpótlást.) Magyarország viszont judeokommunista uralom alá került. Az apja jelen esetben annyit tett, hogy kárt okozott Magyarországnak, hiszen a bolsevik elveit az üzleti megfontolások elé helyezte (mint minden kommunista patkány).
Rugo
2018. május 20. 08:59
Gondolom ő csak judeobolsevik ávósokkal és főkommunistákkal kezezett.
akiaki
2018. május 20. 00:02
ezt sikerült az elmúlt héten írnia?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik