Szegfűből krizantém?

2018. május 18. 07:43

De hogy pont Szanyi kapitány lenne az a kertész, aki a vörös szegfűket újraülteti, esetleg valami más, sokkal szebb virágokra cseréli – nos, azt kötve hiszem!

2018. május 18. 07:43
Nagy Ervin
Nagy Ervin
PolgárPortál

„Egyre kevésbé érdekel a balliberálisok virágoskertje. Mert műveletlen és egyre több dudva, gyomnövény burjánzik benne. Mondhatni gazzal van tele. Undorító ránézni erre a gazdátlan senki földjére, írni meg róla nem lehet sok szépet. Legfeljebb igényt támasztani, reménykedni abban, hogy valaki majd olyan »jó magyaros módon« megműveli egyszer. De hogy pont Szanyi kapitány lenne az a kertész, aki a vörös szegfűket újraülteti, esetleg valami más, sokkal szebb virágokra cseréli – nos, azt kötve hiszem! Mert tökéletesen alkalmatlan arra, hogy a magyarságnak is tetsző kertet varázsoljon a baloldalon lévő parlagos parcellából. Legfeljebb a temetőkbe való, az ősz utolsó virágának is tartott krizantémok megszaporodása várható tőle.

Fel is kaptam a fejem, mikor a mi jó, mindig szórakoztató proli kapitányunk bejelentette az egykor szebb napokat látott Magyar Narancs hasábjain, hogy kész van az elnöki programja, de még nem döntötte el, indul-e az MSZP elnöki tisztségéért. De egy biztos! Ha neki is veselkedik, akkor legszívesebben megváltoztatná a párt nevét, logóját és bezárná az MSZP-t, mint utódpártot. És persze kirúgná a »Fidesz-kollaboránsokat«.

Hoppá! Azért ezek elég kemény szavak. És már nem először hallunk ilyeneket az európai parlamenti képviselő szájából. Még akkor is, ha neveket nem mond és a megújulásra is csak annyit ötletel, hogy esetleg lehetne a politikai közösség új neve szimplán »Szocialisták«.

Ha magát az elvet nézzük, akkor azt kell mondanom: VÉGRE! Hisz az, hogy egy diktatúrából itt maradt utódpárt, egy a vagyonát és a hálózatát a bűnös Kádár-rendszerből átmentő posztkomcsi mozgalom létezik Magyarországon, már önmagában szégyenletes ránk nézve, lassan harminc évvel a rendszerváltozás után.

De szokták mondani – legutóbb Wittner Máriától hallottam –, hogy »kommunistából nem lesz szalonna!« És neki elhiszem ezt!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puceráj
2018. május 18. 15:54
Krizantém?? Jó választás :-) saját sírjukra szánják?
luisbathhelena
2018. május 18. 12:46
Ma reggel a rádióban a Kapitány azt mondta ő vörös rózsát tenne a szegfű helyére. Na ennyit a megújulásról. (az anno megörökölt-és azóta szétlopott- mszmp vagyon visszaadását támogattam volna, ha lenne még mit)
__Y__
2018. május 18. 11:41
Hogy lehet (még csak elvben is) örülni egy valódi szocialista programnak??????! Az ilyen elvek a létező legkártékonyabbak. Az eredeti balos politika gyakorlatilag olyan, mintha aljas szándékkal, célzottan herbicidrezisztenciát kialakítani képes, agresszív gyomnövényeket termesztenénk a parcellánkon(mondjuk fenyércirkot egy monokultúrás kukoricatábla szomszédságában) pusztán azért hogy a mellettünk lévő növénytermesztőket gazdaságilag károsítsuk. A hagyományos baloldali, szocialista politika lényege ugyanis az irigység, a rombolás, és az élősködés nagyüzemi elterjesztése olyan szinten, hogy azt aztán képtelenség legyen rendesen kiirtani. Hisz láthatjuk, hiába volt meg a rendszerváltás, az original balos, komcsi vadhajtások úja meg újra felbukkannak ,hogy visszarántsanak annak a korszaknak a színvonalára, ami miatt 40 éves lemaradásban vagyunk a nyugati országokhoz képest.
1288-as Soros zsoldos
2018. május 18. 09:27
Nagy Ervín......ugorgyunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik