A magyarok mint potenciális terroristák

2018. május 18. 16:33

Amúgy is elég a konfliktus, nem kellene még ilyen eszközökkel is elősegíteni, hogy a magyarokat bármikor bárki potenciális terroristának tekintse.

2018. május 18. 16:33
Balog Levente
Krónika

„Ezért is aggasztó, hogy most a terrorizmus elleni harcról szóló törvény módosításában igencsak pongyola módon fogalmazták meg, mi is tekintendő terrorcselekménynek. Persze megtörténhet, hogy nem közvetlenül a magyarok ellen irányul az ügy, hanem a szöveg kidolgozói amolyan balkáni alapossággal egyszerűen úgy gondolták, elegendő viszonylag nagy vonalakban meghatározni, mi is tekintendő terrorcselekménynek.

Csakhogy Romániában már megszokhattuk: ha egy törvény nem fogalmaz egyértelműen, hanem többféleképpen is lehet értelmezni, akkor az, akinek ez valamiért érdeke, nem fog habozni, hogy előbb-utóbb olyan értelmezést találjon, amely saját politikai céljait szolgálja. Ha pedig valamikor valamelyik párt, rosszabb esetben állami hatóság úgy dönt, hogy – például elterelendő a figyelmet az egyre aggasztóbb gazdasági helyzetről, az inflációról, az alacsony bérekről az elvándorlásról, vagy egyszerűen csak azért, mert nincs egyéb, érdemi kampányötlete – egyszer csak ezen törvény gumiparagrafusát megpróbálja ráhúzni bármilyen magyar követelésre, akcióra vagy megmozdulásra, máris kész a kézdivásárhelyi petárdás »terroristák« ügyéhez hasonló újabb műbalhé. Amely végződhet ugyanolyan kínosan az illetékes ügyészség és szolgálatok számára, mint a kézdivásárhelyi ügy, amelyben a bíróság ízekre szedte a légből kapott terrorvádat, azonban mégis kiválóan alkalmas arra, hogy fokozza a magyarellenes hangulatkeltést, és tovább élezze a magyar–román viszályt.

Amúgy is elég a konfliktus, nem kellene még ilyen eszközökkel is elősegíteni, hogy a magyarokat bármikor bárki potenciális terroristának tekintse. Persze, ha mégiscsak eleve ez volt a cél, akkor egészen más a helyzet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2018. május 19. 20:27
Egy migráns Finnországban: "Inkább meghalok, de nem vállalok munkát, és nem fogadom el az európai kultúrát". Ez akkor valószínűleg egyike azoknak, akik fellendítik a gazdaságot, és gazdagítják a kultúrát. Az ENSZ főnöke szerint, egy AJÁNDÉK Európa számára.
áfonya
2018. május 19. 20:25
Terrorista juncker merkel macron no meg a ballibsik a brüsszeli
krakken96
2018. május 18. 17:45
Annyira mocskos a politika,h anarchistava kezdek valni:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik