A Jóisten megadta az elégtételt

2018. május 17. 17:54

A katolikus egyház pedig nem a népszerűségre törekszik. Miként túlélte a nemzetszocializmust, a kommunizmust, a liberálisok támadását is túléli.

2018. május 17. 17:54
Brenner József

„Mintegy húszezren zarándokoltak el vértanú testvére boldoggá avatására május elején. Kárpótló jóvátételt érzett? 

Nagyon elérzékenyültem, pontosabban: boldogan elérzékenyültem János boldoggá avatásakor a szombathelyi Emlékmű-dombon. A Jóisten ezzel megadta az elégtételt. 

(...)

Más téma, de aktuális: mi az oka annak, hogy kevesen választják a papi hivatást? Egyesek szerint nem pusztán népszerűtlen a katolikus egyház, hanem válságban is van! 

Félreértés, hogy az egyházban krízis van: válság az emberek között van! A paphiány igaz: azért is imádkozni kell, hogy többen legyünk. A katolikus egyház pedig nem a népszerűségre törekszik. Miként túlélte a nemzetszocializmust, a kommunizmust, a liberálisok támadását is túléli. 

Mai társadalmunkban mindenki az üzeneteket keresi. Ebből a megközelítésből hogyan tekintsünk a pünkösdre? 

Sem üzeneteket, sem aktualitásokat nem kell keresni! Pünkösd ugyanis – nagyon-nagyon régóta – mindannyiunk számára a Szentlélek kiáradásának az ünnepe. A Szentlélek pedig az egyetlen hatalom, amely irányít.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2018. május 18. 10:28
Kedves Mandiner! Hol a link a teljes cikkre, hogy el lehessen olvasni?
Robur
2018. május 17. 23:35
Az egyház nem a népszerűséget keresi, hanem a sok pénzt amivel most kitömnek titeket, igaz csuhás?
Avocetta
2018. május 17. 21:48
"Miként túlélte a nemzetszocializmust, a kommunizmust, a liberálisok támadását is túléli." Tartok tőle, hogy a nyugati jóléti, nem szaporodó, migránsbarát, gyakorlati materialista eszme éppen mostanában egy akkora gyomrost visz be az egyháznak, hogy kérdés, hogy fel tud-e kelni egyáltalán. Nyilván lesznek a jövőben is keresztények, csak számban annyira megfogyatkozva, hogy kérdésessé fog válni az egyház bárminemű valódi társadalmi hatása.
írmag
2018. május 17. 20:28
A melléértelmezések helyett azt is tudomásul kell vennünk, hogyha kevés gyermek születik az országban, kevesebben választhatják Isten és az emberek szolgálatát. A nemzetszocializmus, a kommunizmus, és a liberálisok támadása után a missziós tevékenység lenne - még a pápának is - a legfőbb hitéleti tevékenysége (nem a migráció ügyei). Ennek igazsága több településükön is megmutatkozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik