Állítson közös EU-párti EP-listát az ellenzék!

2018. április 25. 21:56

A többség egyöntetűen és egyértelműen együttműködést vár tőlünk.

2018. április 25. 21:56
Liberálisok

„A Magyar Liberális Párt az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártokat egyeztetésre hívja annak érdekében, hogy közös listát állítsanak a 2019-es EP-választásokra – erről beszélt Sermer Ádám, a párt elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján. Az április 8-i választások súlyos kudarccal zárultak, és ennek legfőbb oka az, hogy az ellenzéki pártok egymással versengtek ahelyett, hogy együttműködtek volna – mondta Sermer. Ha kicsit nagyobb lett volna az együttműködés, a kétharmadot biztosan elkerülhette volna az ország. Ha pedig értékalapú és teljes együttműködés lett volna, a Fidesz akár a többségét is elveszthette volna – tette hozzá a Liberálisok elnökhelyettese.

Sermer Ádám szerint »a magyar emberek joggal csalódottak, miután a többség a kormányváltásra szavazott, a Fidesznek és Orbán Viktornak mégis kétharmados többsége lett«. »Ha a valódi ellenzéki pártok támogatottságát összeadjuk, akkor 180 ezerrel több szavazatot kapott az ellenzék, mint a Fidesz-KDNP listája – hívta fel rá figyelmet a Liberálisok vezető politikusa. »Nem csodálkozhatunk azon, hogy Budapest utcáit hétről hétre ellepi a csalódott ellenzéki emberek százezres tömege. Az emberek joggal tüntetnek egy igazságos választási rendszerért, a szabad és demokratikus Magyarországért« – utalt a kormányellenes budapesti tüntetésekre a politikus. 

»Nekünk, ellenzékieknek az a feladatunk, hogy ezt a tömeget, a csalódott többséget képviseljük. A többség pedig egyöntetűen és egyértelműen együttműködést vár tőlünk« – jelentette ki. 

Sermer Ádám hozzátette: a Liberálisok a megegyezés előkészítéseként megrendeltek egy közvélemény-kutatást, amely arra keresi a választ, hogy a választók támogatnának-e egy egységes ellenzéki EU-párti EP-listát. A Liberálisok elnökhelyettese azt is bejelentette: május 9-én a párt és ifjúsági szervezete ismét elviszi az EU-zászlót a Parlament elé, és egy 24 órás demonstráció keretein belül követeljük, hogy végre az uniós zászlót is kitűzzék az Országház épületére. Büszke magyarok, büszke európaiak vagyunk, európai országban, nyugati, demokrácián és jogállamiságon épülő társadalomban akarunk élni!”

MTI-OS

Kapcsolódó cikkek

Összesen 125 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2018. május 21. 20:23
Akkor Anettka miért lépett ki Gabó... a frakcióból...
választópolgár
2018. május 20. 11:44
Rögeszméjük a közös lista. Ne szóljon nekik senki, de Ez az "együtt2014"-ben sem jött össze, 2018-ban méginkább nem. Lendületből már a következő választások elvesztésén dolgoznak. Ezt a lendületet soha ne hagyják abba,és minden rendben lesz.
kaktuszvirág
2018. május 20. 10:54
Anettka borította a bilit.Most a párbeszéd is szopóágra került.
fogas paduc
2018. május 16. 12:57
Jó az ötlet. Legalább nem foghatjátok egymásra az újabb pofára esést. De előre szólok, hogy nem csak pofozni lehet egymást, ott van pl a rugdosás, harapás, és egyéb kifinomult gondolatközlési metakommunikációs eszközök is rendelkezésre állnak magatok lejáratására. Szóljatok a Niedermüller úrnak, hogy még jobban aktivizálja magát, mert így a fidesz csak 90 %-ban nyeri meg az EP választást, de én szeretném, ha 100%-ban Magyarországot képviselnék az EP-ben, s nem holmi globáltőkés idétlen fantazmagóriákat istenítenének . De sokat tehetne még az ügyért a Heller néni is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik