Az egyik szemem sír, a másik nevet

2018. április 23. 19:23

Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni.

2018. április 23. 19:23
Balog Zoltán
Balog Zoltán
Origo

„Új kormány, új struktúra jön létre Orbán Viktor miniszterelnök szavai szerint, valamint a következő időszak középpontjában az Ön tárcája alá tartozó demográfia lesz az egyik legfontosabb kérdés. Önre milyen szerep hárul ebben az új rendszerben és területen?

A minisztérium komoly eredményének tartom, hogy az elmúlt négy évben sikerült a demográfia és a családpolitika területén olyan intézkedéseket hozni, amelyekre építeni lehet. Ma Európán belül Magyarországon van a legkomolyabb családtámogatási rendszer. Ennyit sehol nem költenek a családokra, mint nálunk, a GDP közel 5 százalékát. Ezek az eddigi eredmények. Jó kiindulópont ahhoz, hogy a következő négy, de inkább negyven évben előre haladjuk ezen a területen. Ezért is óriási dolog a kétharmados felhatalmazás, mert a családpolitikának a folytonosság és a kiszámíthatóság az alapja. A jövőt illetően két hosszabb beszélgetésem volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatni. A másik feladat, amit fölvázolt, nagyon izgalmasnak tűnik számomra. Nem kerültem a nyilvánosságot, de ebből az elmúlt évben kicsit sok volt, és itt az idő, hogy olyan munkát végezzek, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt. Arra az alapítványi munkára kért fel, mely a mi kormányzatunk szellemi, jogi hátterét alapozza meg abban a küzdelemben, melyet Európában folytatunk.

Akkor mostantól teljes munkaidőben vezeti a Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát?

Formálisan most is én állok a szervezet élén, de a napi kormányzati feladatok nem tették lehetővé azt, hogy az alapítványban is teljes értékű munkát végezzek. Erre a lehetőségre igent fogok mondani.

Miért nem támogatta a miniszterelnök azt, hogy máshogy működjön a humán tárca? Mik voltak az érvei?

A miniszterelnök erről biztosan fog majd beszélni. Az egyik szemem sír, a másik nevet – örülök annak, hogy a tárca egyben marad, mégis úgy érzem, ehhez én már többet nem tudok hozzátenni. Jöjjön egy olyan, aki mást is tud. A választási lehetőségnek nagyon örülök. A miniszterelnök érve egyébként az – s ezzel magam is egyetértek –, hogy ő alapvetően kis kormánnyal szeret dolgozni. Most is kis kormány lesz, vagyis a miniszterek száma várhatóan nem fog változni. Ő ebben a koncentrált működésben látja a hatékonyság egyik feltételét. A hangsúly az irányítás szón van: a miniszterelnök elmondta a mai frakcióülésen: eddig vezette a kormányt, most irányítani akarja, ebben segítségére lesz természetesen a Miniszterelnökséget vezető miniszter is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2018. május 09. 17:09
lehet skizofrén vagy
Hunyadi Mátyás
2018. május 01. 17:38
A jóakarat nyilvánvaló, de kicsit nagy volt neked az a kabát kedves Zoltán. Látom rögtön lesz egy "alapítványi" állásod. Sajnos az ország ebbe a sok feudalista hűbéri állásba fog beledögleni. Nem kellene, mondjuk, egy időre elvonulni valami partiumi ref. gyülekezethez - végre szolgálni is? Hamááár!
koronaszepe
2018. április 27. 23:37
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=OR9TcT-x0Xk Ez az ember nem százas. Tökéletesen alkalmatlan.
Korlátlan lehetetlenségek hazája
2018. április 25. 11:05
"Az egyik szemem sír, a másik nevet" Nem baj Zolikám, nekünk mind a kettő nevet... :-))) Kapsz majd valami csendes kis sarkot havi 1,5 gurigáért, elleszel te ott. :-))) A legnagyobb senki voltál, az is maradsz. :-(((
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik