A londoni Times kettős mércéje

2018. április 18. 12:36

Már a választás eredményének megfogalmazása is értékítéletet hordoz magában.

2018. április 18. 12:36
Heckenast László
Magyar Idők

„Sajátos vezércikkben reagált a magyarországi választási eredményekre a londoni Times április 10-én. Jóllehet az írás sokkal kevésbé elfogult, mint az ugyanezen a napon megjelent tudósítás és elemzés – ez utóbbiban Viktator névvel illetik a magyar miniszterelnököt –, mégis olyan kijelentéseket tartalmaz, amelyek megint csak a Magyarországgal és általában véve a kelet-közép-európai régióval szembeni kettős mércéről tanúskodnak.

Már a választás eredményének megfogalmazása is értékítéletet hordoz magában: »A következő négy évben Orbán Viktor olyan nagy többséggel kormányozhat majd, amellyel saját igényei szerint alakíthatja a fiatal magyarországi demokráciát.«

A britek már a korábbi kétharmados Fidesz-győzelmek idején is aggódtak a kormánypárt »túlságosan nagy« parlamenti többsége miatt. Mintha a választás eredménye nem a szavazókon múlna. Mégis mit csináljon egy győztes párt, ha a stabil kormányzáshoz feltétlenül szükséges számú mandátumnál többel jutalmazzák a választók? Ajánlja fel a képviselői helyeket jótékonysági célra? Vagy sorsolja ki őket az ellenzéki pártok között?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
navis praetoria
2018. április 20. 09:46
Agyatlan, félreinformált troll vagy, de na jó, szánalomból most kivételesen megteszem. (Ezek jó részéről nem tehetsz, de azért van szabad akarat is.) 1. "Az I. vh-ba belépéssel totál eladósodtak Amerikának" - öt perc guglizással megérted. 2. "hatalomrasegítették Hitlert" - ha semlegesek maradnak, a wilhelmi Németország győz, konzervatív-liberális közös európai gazdasági térség alakul, Hitler anzikszkártyafestő marad Bécsben, nincs córesz, nincs gajdesz. 3. "a II. vh kirobbantásával elvesztették gyarmatbirodalmukat" - egy helyi konfliktust hadüzenetükkel összeurópai háborúvá szélesítettek, ami Amerika belépésével (amit mellesleg Churchill aktívan szorgalmazott és Anglia úszó bázist szolgáltatott hozzá) világháborúba torkollott. Amerika már a hadianyagszállításokkal belépett a háborúba, jóval azelőtt, mielőtt Hitler megállapította a hadiállapot beállását. Nem segít, ha most trágár szitkozódás közepette visszaokádod a szokásos debil propagandát.
navis praetoria
2018. április 20. 08:55
A londoni Times ugyanazt a korlátolt világnézetet nyomatja, mint korábban, csak mostanra már el is bulvárosodott.
Tatulus
2018. április 19. 11:27
Érdekes, a Times lelkesen bírálgatja a Fideszt, meg féltegeti a demokráciát, arról nem szól, hogy micsoda liberálnáci túlsúly van az angol médiában, a másként gondolkodók, vagy ellenkező véleményűek azonnali letámadása minden szinten. (amúgy Anglia elveszett a keresztény Európa számára)Meggyőződésem, amíg a mai liberálisokat el nem távolítják a közéletből, addig a világra pont olyan veszélyek leselkednek, mint a nácik alatt! Ennek az ún. neoliberalizmusnak hosszú távon befellegzett. A liberalizmus elérte korábbi céljait, már nincs (Európában biztosan) feladata itt, ezért hamis célokat, állfeladatokat, elméleteket gyárt (pl. genderizmus), amik tulajdonképpen a továbbélését, emberei hatalmi helyzetének megőrzését próbálja biztosítani. Az új kihívások megoldására régi recepteket használ, akár erőszakosan is megpróbálja megőrizni hatalmát. Bukása, mint minden "izmusé", feladata végeztével elkerülhetetlen. Kemény utóvédharcokra számíthatunk (lásd. EU), de nem tud megfelelni a mai feladatoknak! Javasolnám nekik a közel és távol-kelet országait, főleg az iszlám országokat - ott bőven lenne még a klasszikus emberi jogokért is tenni valamit! Valahogy oda nem nagyon akaródzik menni a szájkaratéban kiváló, lánglelkű térítőiknek!
yndi
2018. április 18. 17:10
Blair megreformálta a Felsőházat, európabarát politikát folytatott, és hatásköröket adott át Wales-nek, Skóciának és Észak-Írországnak. Ehhez képest Orbán létrehozta azt, amit hol centrális erőtérnek, hol NER-nek hív, új alkotmányt fogadott el, új választási rendszert vezetett be, minden független intézmény vezetőjét megbízható fideszesre cserélte le, haverokat és családtagokat gazdagított meg közpénzből, felvásárolta a média független vagy ellenzéki részének a többségét, közpénzből, folyamatos kormánypropagandával támogatja a hatalmon lévő pártot, stb. stb. A kettőt egy lapon említeni és kettős mércét emlegetni teljesen komolytalan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik