Antiszociális rehabilitáció: a 22-es csapdája

2018. április 18. 14:09

Marad az elkeseredés, a reménykedés, a félelem.

2018. április 18. 14:09
Győri Péter
HVG

„Most a sok pénzért felújított lakások egy ideig még állhatnak üresen, aztán vagy lebontják az egészet, vagy eladják egy befektetőnek. Végül is az átgondolatlan lakásgazdálkodás e nyers logikája vezetett a hazai közösségi bérlakás-állomány megszüntetéséhez is. Itt azonban – szemben a Hős utcai volt szükséglakás-teleppel, ahol ugyanez az önkormányzat képes volt privatizálni a nincstelen bérlőknek a 28 négyzetméteres, komfort nélküli szoba-konyhákat – már egyszerűen csak arról van szó, hogy menjenek a bérlők, ahova tudnak.

Kőbánya és nem csak Kőbánya többi ilyen helyzetben lévő önkormányzati bérlői cseppet sem érezhetik biztonságban magukat. A végjátszma jelenlegi játékszabályai nem nekik kedveznek. Marad az elkeseredés, a reménykedés, a félelem. Akik úgy érzik, hogy már nincs mit veszíteniük, nincs hova hátrálniuk gyerekeikkel együtt, azok megpróbálják a lehetetlent: védeni jogaikat és maradék egzisztenciájukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2018. április 20. 14:13
Ki a felelős azért, h. a család felnőtt részének nyilván NINCS szaskképzettsége, amivel pénzt lehetne keresni? Nehogy már a lelketlen önkormányzat vagy a még lelketlenebb patás kormány legyen. Ezen a családon kívül még legalább milliónak kell a lakásproblémáját leginkább saját magára támaszkodhatva megoldani. Ez, sajnos, ilyen egyszerű, gyerekként, fiatalként szakmát kell szerzni, aztán felnőttként eltartani saját magát, meg a családját.
istvánkeve
2018. április 19. 10:52
Gy.P. szociológus segíteni fogja Imrét és családját abból a pénzböl amit az SZDSZ pártvagyonból megmaradhatott. . .
22-es csapdája
2018. április 19. 08:08
Minden kényszer és kétely nélkül kijelenthetem, nem vagyok antiszociális rehabilitáció. Köszönöm.
kaltran
2018. április 18. 21:00
Győri Péter, Demszky szociál-ideológiai jobbkeze volt. vagy balkeze? Mindenesetre ahhoz a régi gárdához tartozik, akik miatt az SZDSZ eltűnt. Egy szavát ne higgye senki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik