A NER megbuktatásának forgatókönyve

2018. április 18. 22:33

Tárgyalási kényszert kell előállítani, le kell választani az ellenzéket a NER-ről.

2018. április 18. 22:33
Gomperz Tamás
HVG

„Lépésről lépésre kell haladni, ha valaki tárgyalási kényszert akar előállítani. Az első eredmény az lenne, ha sikerülne leválasztani az ellenzéket a NER-ről. A tüntetések akkor vinnének közelebb a célhoz, ha ezek a pártok a továbbiakban nem legitimálnák azt a rendszert, amit elméletileg meg akarnak dönteni. Ami mindenekelőtt úgy érhető el, hogy a szónokok világossá teszik: a NER részének tekintik azokat a politikusokat, akik felveszik a mandátumukat, és nem az ellenzékének.

Miért lenne hasznos az ellenzék távolmaradása a parlamenttől?

Mert egyértelművé válna, hogy Magyarország nem fideszes fele szembehelyezkedik magával a rendszerrel, és nem fogadja el legitimnek. A kormánypártnak azonnal kényelmetlen döntést kellene meghoznia: az üresen maradt parlamenti helyre kiírt időközi választáson a saját jelöltjei induljanak-e vagy az orosz mintára létrehozott bábellenzék. Akármelyiket választja, az így felálló egypárti parlament még a szovjet utódállamok mezőnyében is rendkívül rosszul nézne ki.

Mivel indokolják az ellenzéki politikusok, hogy mégis beülnek a parlamentbe?

Kell a fizetés. Gyávák és tehetségtelenek vagyunk. Tulajdonképpen jó nekünk a NER.

1) Csak a parlamentből tudjuk ellenőrizni a kormányt. Ha távol maradunk, nem lesz a hatalomnak kontrollja. 2) A parlament nyilvánosságot biztosít számunkra. 3) Szüksége van a pártunknak arra a pénzre, ami a frakcióalakítással jár.

Vegyük sorra:

  1. Akkor sem tudták ellenőrzi a kormányt, amikor annak nem volt kétharmada. Lásd a nemzetbiztonsági bizottság meghiúsított üléseit. A kétharmados hatalom pontosan ugyanolyan erős mint a háromharmados. Ebben a rendszerben nincs parlamenti kontroll.
  2. Parlamenti nyilvánosság = mond egy unalmas beszédet az ellenzéki frakcióvezető, a miniszterelnök válaszul buzizik egyet, a kormánypárti képviselők idiótán vihorásznak, az ellenzéki képviselők tiltakozásképpen felemelnek egy táblát, a bajszos házmester megbünteti őket. Mindezt úgy, hogy az előadást egyetlen választó sem nézi. Kálmán Olgához e nélkül is be lehet menni szerepelni.
  3. Az Együtt pár nap alatt összegyűjtött annyit, amennyibe a kampánya került. Aki kér, annak adatik.

Mindebből látható, hogy az összes kifogás nevetséges mellébeszélés, mert valójában arról van szó, hogy 1) kell nekik a fizetés, 2) gyávák és tehetségtelenek, 3) tulajdonképpen jó nekik a NER.

Persze ezt így nem lehet belemondani a kamerába, ezért próbálják nekünk elmagyarázni, hogy bár kétszer nem sikerült, de ugyanazok a pártok ugyanazt a terméket a harmadik nekifutásra el fogják tudni adni, becsszó, de tényleg. És ha mégse, akkor majd negyedikre.

Pillanatnyilag egyedül abban reménykedhetünk, hogy az ellenzéki pártok jobban tartanak attól a tömegtől, amelyik a Kossuth téren összegyűlik, mint amilyen erős a szándékuk a kollaboráció folytatására. Azok a kétségbeesett és dühös emberek ugyanis az ő szavazóik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fakutya Bobber
2018. április 21. 10:26
A Hidlakó-család a faszbuk tanusága szerint kurvajól él.
Vén Csataló
2018. április 20. 17:08
Látva ezt a hihetetlen intellektuális teljesítményt (mit teljesítményt: fölényt!), én már csak egy kávét kérek.
hátakkor
2018. április 20. 07:23
A NER-be mindenki be tud férni, ha nem destruktív. Nem leváltani kell, hanem be lehet szállni a nemzeti együttműködésbe. Akár a nemzetközi bomlasztás helyett. Is.
Nataalii
2018. április 19. 17:21
Szia)) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. szeretek utazni Keresek valakit, aki hív. Ország vagy város megjelenítése Jó szórakozást! Az intim fotóim az interneten >>> https://goo.gl/fW3MAJ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik