Háromharmad

2018. április 09. 13:47

De ott vannak mellettünk azok, akik máshogy szavaztak és azok, akik máshogy látják hazánk sorsát április 9-től.

2018. április 09. 13:47
Iván Géza
reposzt

„Egyszerre vagyunk mi, választók nehezebb és könnyebb helyzetben azoknál, akiknek felhatalmazást adtunk. Nehezebb, mert mi nem kerüljük el a számonkérést. A rossz döntéseink eddig is benyújtották a számláikat, és nem volt egy fekete bak a közelben, akinek a nyakába akaszthattuk volna bűnlajstromunkat, hogy ugyan, szaladna-e már ki vele a pusztába, és vinné el tőlünk azt minél messzebbre.

De könnyebb helyzetben is vagyunk, mert nem loholnak utánunk újságírók és nem követik lépteinket árgus szemű publicisták, hogy rákérdezzenek, hogy véleményezzenek. Miért, hogyan, mióta, milyen alapon, már megint?

De ott vannak mellettünk azok, akik máshogy szavaztak és azok, akik máshogy látják hazánk sorsát április 9-től. És ők sok esetben nem a mi ellenzékünk, hanem testvéreink, munkatársaink, szomszédunk, rokonunk, akiket nem zárhatunk ki, és akiknek nem mondhatjuk azt, hogy te a patkó másik felében ülsz, nincs sok közöm hozzád. A hozzájuk való viszonyunk is a háromharmados döntéseink része. És nem biztos, hogy a leglényegtelenebbik része.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2018. április 18. 10:31
Igen, az ilyen kommunista-euliberális, a Nagykörúton belül a romkocsmákban szocializálódott enyingi református lelkészek a Haza legnagyobb ellenségei!
Pelso j.
2018. április 13. 16:12
pubi, legyen inkább négyharmad. A jobban hangzó címért talán még pár forinttal többet is kapsz.
kispufi
2018. április 10. 09:01
Látom, hallom, olvasom őket, és nem, nem tudom mondani, hogy közünk van egymáshoz. És nem csak én nem akarom - pontosabban: főleg nem én nem akarom. Ahhoz viszont már túl sokszor lökték el a kinyújtott kezemet, hogy erőszakkal, mindenki akarata ellenére is akarjam.
Akitlosz
2018. április 09. 19:22
A választók nem felelősek a politikusok tetteiért. A politikusok is felnőtt emberek, nincsenek gyámság alá helyezve, így minden tettükért teljes mértékben felelősek. Ők maguk és nem a választóik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik