Egy leadott szavazat értéke

2018. március 17. 13:10

Az egyéni választókerületben leadott szavazatunk sokkal többet ér, mint a listára leadott szavazatunk.

2018. március 17. 13:10
Orbán Balázs
Orbán Balázs
Facebook

„Egy dolgot tudni érdemes: az egyéni választókerületben leadott szavazatunk sokkal többet ér, mint a listára leadott szavazatunk.

A valódi szavazatunkat tehát akkor adjuk le, amikor az egyéni választókerületi jelöltet ikszeljük be!

Hogy miért van ez? A választási rendszer miatt. Az egyéni választókerületi jelöltre leadott szavazatunkkal több mandátum sorsát befolyásoljuk, illetve mivel töredékszavazatként a listák esetében is figyelembe kell venni, egész egyszerűen többször és többet számít.

Éppen ezért, érdemes úgy kalkulálni, hogy ha valaki szeret is a szavazófülkében kísérletezni, azt nem feltétlenül az egyéni választókerületi jelölttel érdemes megtenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2018. március 17. 19:38
Hááá, ezt mán megbeszéltük: CSAK a FIDESZ! Egyéniben is, Listán is ! ! Ez nem a játék ideje: háborúban vagyunk, együtt kell maradnunk, magyarok!
Akitlosz
2018. március 17. 19:18
Többet? Akkor ezt így egészen pontosan kiszámolta? Hát nem egy matekzseni.
kaltran
2018. március 17. 17:36
Kiszámoltam. A Fidesz maximum 46 egyéni körzetet veszíthet el ahhoz, hogy kormányon maradhasson. Ez durván az egyéni körzetek fele. remélem ennél többet nem veszítünk, ugyanis még ha matematikailag ez lehetséges is lenne, A KEVÉSKE 3 hét alatt a jelenlegi állásnál a teljesen frusztrált, becsődölt, túlizgult fejetlen és zavarodott ellenzéknek NINCS RÁ KAPACITÁSA, EREJE ÉS TEHETSÉGE, HOGY EZT MEGSZERVEZZE, MÉG GYURI BÁCSI SEGÍTSÉGÉVEL SEM!
Kup Lung
2018. március 17. 15:51
Továbbá : ------- 1. Azért is erősebb az egyéni szavazat mert 2018-ban már azok a szavazatok amik a győzelmen túl kapott a győztes , azok még pluszban mennek töredéknek listára . Tehát az egyéni komoly győzelem hihetetlen erős lett biza ! -------- 2. Illetve még egy fontos dolog : .Nem szerezhet mandátumot az a lista, amely a listára leadott összes érvényes szavazat legalább öt százalékát nem érte el ! Valamint az a két párt által állított közös pártlista sem amely a tíz százalékot nem érte el (MSZP-P hívők pl. izgulhatnak ). -----
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik