Migránsok vesztek az Égei-tengerbe

2018. március 17. 12:28

Legkevesebb 14 ember fulladt meg szombatra virradóan az Égei-tengerben – közölte a görög kikötői rendőrség.

2018. március 17. 12:28

Legkevesebb 14 ember, köztük négy kisgyerek fulladt meg az Égei-tengerben, miközben megpróbáltak átkelni a török partokról Görögországba szombatra virradóra – közölte a görög kikötői rendőrség. A hajón 21-en lehettek, és még nem sikerült az összes utast megtalálni. Hárman biztosan túlélték a balesetet. Ők úszva érték el Agatoniszi szigetét.

Az Európai Unió és Törökország között két évvel ezelőtt született megállapodás értelmében Ankara minden illegálisan Európába érkező embert visszafogad, az Európai Unió pedig minden visszaküldött, illegálisan próbálkozó szíriai állampolgár helyett befogad egy Törökországban élő szíriai menekültet. A megállapodás, valamint a nyugat-balkáni országok határainak lezárása 2016 elején sikeresen megfékezte a menedékkérők tömeges beáramlását Görögország felől.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orion
2018. március 18. 18:17
Ezek vízbe fúltak, ugyanakkor egy afgán megint megkéselt (ölt) egy német lányt. Csak a szokásos napi hírek. Lassan olyan, mintha ugyanazt ismételnék. És a történet ugyanaz, a szereplők mások. De mint látjuk, ők cserélhetőek. Az esemény változatlan. Szinte oda sem figyelek. Amikor erre először rádöbbentem, meg is döbbentem. És már azt sem teszem. Belefulladt? Jóóóvan. Megkéselte? Jóóóvan. Hozzászoktam. Hozzászoktattak. És ez nagyon nincs rendben.
Lotti
2018. március 18. 12:06
Kedves kulturált, intelligens barátom ! Ez most nagyon jól esett neked, ugye ?
III. Öreg Banya
2018. március 17. 21:45
Végre egy jó hír! Dögöljön meg az összes!
balbako_
2018. március 17. 18:55
Melyik Soros szervezet vállalja az erkölcsi (ja az nincs nekik!) felelősséget azért, hogy ezeket a szerencsétleneket belehajtotta a halálba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik